Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: زگیل تناسلی از ویروس های زمینه ساز سرطان دهانه رحم است که این بیماری، دومین سرطان شایع در زنان بوده و با پیشگیری از رفتارهای جنسی پرخطر، می‌توان از ابتلا به این ویروس جلوگیری کرد.

نرگس باباخانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: سرطان دهانه رحم، دومین سرطان شایع در زنان است و ۵۰ درصد مرگ زنان به علت سرطان مربوط به این بیماری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باباخانی با بیان اینکه شیوه زندگی ناسالم احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد، تصریح کرد: برخی از سرطان‌ها مثل سرطان‌های مربوط به سیستم تنفسی مانند سرطان ریه و حنجره، رابطه قوی با مصرف دخانیات و قلیان دارند و سرطان‌های سیستم گوارشی با چاقی، اضافه وزن و عدم فعالیت بدنی ارتباط بیشتری دارند.

وی ادامه داد: سرطان‌های زنان به ویژه سرطان دهانه رحم نیز با رفتارهای پرخطر جنسی مانند رفتار جنسی خارج از چارچوب خانواده و مصرف دخانیات، در ارتباط است.

کارشناس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: سرطان دهانه رحم در صورتیکه شناسایی نشود، مرگ‌ومیر بالایی دارد البته این بیماری قابلیت غربالگری دارد و شما می‌توانید در مرحله اولیه بیماری آن را شناسایی کنید و احتمال موفقیت درمان در این دوران، بیشتر است.

باباخانی ادامه داد: این سرطان روند آرامی دارد و سلول‌های پیش سرطانی تا تبدیل شدن به سلول‌های سرطانی یک مقطع پنج تا ۱۰ ساله را طی می‌کنند که در همین دوران می‌توان بیماری را شناسایی و درمان کرد.

وی در رابطه با علائم بیماری توضیح داد: دردهای لگنی، ترشحات غیرطبیعی و عفونت مکرر و خون‌ریزی غیرطبیعی مانند لکه بینی بین دو پریود یا بعد از رابطه جنسی و طولانی شدن پریود از علائم ابتلا به این بیماری بوده البته ممکن است در مواردی شخص هیچ علائمی نداشته باشد.

کارشناس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر توجه به ترشحات غیرطبیعی و لزوم مراجعه به پزشک، توضیح داد: برخی عفونت‌های جنسی، زخم و ضایعه در ناحیه تناسلی ایجاد می‌کنند که از طریق رابطه جنسی نیز به دیگران نیز منتقل می‌شود.

باباخانی در رابطه با غربالگری سرطان دهانه رحم، توضیح داد: غربالگری خیلی ساده است و از طریق تست پاپ‌اسمیر انجام می‌شود. سه سال بعد از آغاز رابطه جنسی باید انجام پاپ اسمیر را شروع کرد و سه سال پیاپی هر سال انجام شود. اگر در این سه سال مشکلی نبود دوباره هر سه سال یک بار تا پایان عمر تکرار شود اما اگر مشکلی داشت روند به سمت درمان بیمار و تکرار پاپ اسمیر با فواصل کمتر خواهد رفت.

وی با بیان اینکه زگیل تناسلی از ویروس‌های زمینه ساز سرطان دهانه رحم است، گفت: گارداسیل، واکسنی است که برای پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی تزریق می‌شود. این واکسن در داروخانه‌ها موجود است. کارشناس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه گارداسیل برای پسران هم تزریق می‌شود، مطرح کرد: بهترین سن برای تزریق این واکسن به دختران در سنین ۹ تا ۲۶ سالگی و برای پسران ۱۲ تا ۲۸ سالگی است البته پس از این سنین هم امکان تزریق وجود دارد اما تاثیر آن کمتر است. این واکسن ایمنی مادام العمر ایجاد می‌کند و در سه نوبت تزریق می‌شود.

تماشاخانه همه چیز درباره بیماری قرن جدید: ام اس ، نشانه ها و علائمی که اگر زود متوجه بشوید نجات می یابید/ چه افرادی بیشتر مبتلا می شوند و راهکارهای درمان (فیلم) سایه‌ای که از بر موسیقی ایران برفت/ نقش جاودانه ابتهاج در اعتلای موسیقی ایران (فیلم) فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سرطان سرطان دهانه رحم واکسن زنان سرطان دهانه رحم زگیل تناسلی سه سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۶۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید

سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند دلایل شایع یا جدی‌تری داشته باشد. گاهی اوقات، این احساس موقتی است و جای نگرانی نیست. به عنوان مثال، اگر جریان خون قطع شود (مانند زمانی که چیزی محکم در اطراف مچ خود می‌پوشید) ممکن است در دستان خود احساس سوزن سوزن شدن کنید که پس از برداشتن هر چیزی که بر جریان خون تاثیر می‌گذارد، بهتر می‌شود.

به گزارش سرگرمی روز، اگر انگشتانتان در اثر سرما بی‌حس شوند، ممکن است با شروع از بین رفتن بی‌حسی، احساس سوزن سوزن شدن کنید. با این حال، اگر این احساس برطرف نمی‌شود و اغلب اتفاق می‌فتد، می‌تواند نشانه‌ای از یک وضعیت پزشکی باشد.

برخی از شایع‌ترین علل عبارتند از:

• فشرده‌سازی عصب. اگر یک عصب فشرده شود، می‌تواند باعث این احساس شود. به عنوان مثال، ممکن است به دلیل موقعیتی که در شب در رختخواب دارید، عصب بازوی خود را فشرده کنید.

آسیب عصبی. اعصاب ممکن است در اثر آسیب و همچنین مشکلات متابولیک آسیب ببینند. نوروپاتی محیطی آسیب به اعصاب خارج از مغز و نخاع است. و یکی از علائم شایع اختلالات متابولیک مانند دیابت است. سوزن سوزن شدن پا در دیابت نیز شایع است.

• گردش ضعیف خون . داشتن مشکل در جریان خون می‌تواند باعث این حس در قسمت‌های مختلف بدن از جمله دست‌ها شود. گاهی اوقات، یک مشکل قلبی مانند تجمع پلاک در شریان‌ها بر گردش خون تاثیر می‌گذارد و می‌تواند علائمی مانند سوزن سوزن شدن ایجاد کند.

• سندرم تونل کارپال. این عارضه در اثر فشردگی عصب مدیان در مچ دست ایجاد می‌شود.

• بیماری‌های خود ایمنی. در این شرایط، سیستم ایمنی به اشتباه به سلول‌های سالم بدن حمله می‌کند. این فرآیند می‌تواند به سیستم عصبی محیطی آسیب برساند که می‌تواند منجر به این حس شود شود. سندرم گیلن باره و آرتریت روماتوئید شرایط خودایمنی هستند که علامت آن سوزن سوزن شدن دست است.

علاوه بر اینها سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند از عوارض جانبی برخی داروها باشد. به طور خاص، برخی از داروها یا ترکیبی از داروها می‌تواند منجر به آسیب عصبی شود. نمونه‌هایی از داروها و موادی که می‌توانند باعث نوروپاتی شوند عبارتند از:

• داروهای قلب یا فشار خون

• داروهای شیمی‌درمانی

• داروهای جلوگیری از عفونت

• داروهای بیماری خودایمنی

• داروهای جلوگیری از تشنج

مواقعی وجود دارد که سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل سلامت جدی‌تر مانند حمله قلبی یا سکته باشد. اگر همراه با این علائم در دستانتان این احساس را دارید، فوراً به پزشک مراجعه کنید:

• بی‌حسی در سایر قسمت‌های بدن

• فلج

• سرگیجه

• گیجی

• لکنت زبان

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • از کجا بفهمیم سرطان رحم داریم ؟ | شایع ترین علت سرطان دهانه رحم را بشناسید
  • دانشمندان حلقه رابط برنامه غذایی و ابتلا به سرطان را کشف کردند
  • عوامل ابتلای افراد به بیماری لوپوس
  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • شایع‌ترین عوامل ایجاد سنگ کیسه صفرا
  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • رابطه تاریخ تولد رند و افزایش اوتیسم + فیلم