Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، گاهی اوقات، این زائده ها ممکن است با چرک پر شوند؛ درست مانند جوش هایی که می توانند روی صورت شما ظاهر شوند. برآمدگی و زائده ها در ناحیه تناسلی ممکن است به خاطر دلایل مختلفی ایجاد شود.
در حالی که در بیشتر مواقع جای نگرانی وجود ندارد، مهم است که تفاوت بین جوش‌های تناسلی، زگیل و زخم‌های تبخال را بدانید زیرا هر کدام علت متفاوتی دارند و نیاز به درمان متفاوتی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مقاله به تفاوت‌های بین زگیل تناسلی، جوش‌ها و زخم‌های تبخال و علائم، تشخیص و گزینه‌های درمانی آنها می‌پردازد. زگیل دستگاه تناسلی چیست؟ زگیل تناسلی یک عفونت مقاربتی (STI) است که توسط ویروس پاپیلومای انسانی یا اچ پی وی (HPV) ایجاد می شود. این زائده ها در اندازه های کوچک و بزرگ ایجاد شده و بسیار مسری هستند که می توانند بیایند و بروند. زگیل های تناسلی ممکن است در اشکال زیر ظاهر شوند:
کوچک و گوشتی رنگ مسطح یا برجسته نرم زمان لمس به صورت خوشه ای یا به تنهایی
در بیشتر موارد، این ضایعات بدون درد هستند، اما ممکن است خارش داشته باشند و در صورت خاراندن خونریزی کنند.
یکی از اصلی ترین عواملی که به تشخیص دقیق کمک می کند، مشاهده عکس زگیل تناسلی خفیف یا تکی و خوشه ای در قسمت های مختلف اندام تناسلی مردان و زنان است.
کلینیک زارعی | عکس زگیل تناسلی

جوش های تناسلی چیست؟ جوش ها می توانند مانند سایر نقاط بدن در ناحیه تناسلی هم ایجاد شوند. جوش منافذ مسدود شده مرتبط با فولیکول مو است. اگر باکتری موجود در جوش رشد کند، می تواند این زائده برجسته و ملتهب شود. که ممکن است یک کیست و ناحیه جدا شده از عفونت در زیر پوست ایجاد کند که معمولا دردناک و پر از چرک است.
در برخی موارد، موهای رشد کرده می توانند باعث تشکیل جوش های کیستیک شوند. به جای مسدود شدن منافذ مانند جوش، مو به جای خارج شدن از منافذ به داخل پوست رشد می کند. این می تواند یک برآمدگی قرمز، برجسته و دردناک ایجاد کند که ممکن است حاوی چرک باشد و بسیار شبیه یک جوش ملتهب باشد.
لازم است بدانید اگر این عارضه در کمر ایجاد شود، کیست مویی نامیده می شود. تبخال تناسلی چیست؟ تبخال تناسلی یک عفونت ویروسی مقاربتی است که باعث ایجاد تاول های دردناک در ناحیه تناسلی می شود. این بیماری توسط ویروس هرپس سیمپلکس ایجاد می شود که دو نوع 1 (HSV-1) یا نوع 2 (HSV-2) می باشد.
با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، بیش از نیم میلیون نفر بین 14 تا 49 سال به تازگی مبتلا به تبخال تناسلی در سال 2018 بودند.
اگر تبخال تناسلی دارید، ممکن است دوره‌هایی بدون علامت و به دنبال آن عودهای دردناک را تجربه کنید. شما می توانید ویروس را به شرکای جنسی منتقل کنید حتی اگر علائم فعالی در طول تماس جنسی نداشته باشید.
علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
بدن درد تاول های دردناک خارش و سوزش در موارد حاد تب یا بدن درد
در حالی که درمان تبخال تناسلی ویروس را درمان نمی کند، می تواند از تشدید دردناک علائم جلوگیری کند. مقایسه علائم زگیل تناسلی، جوش و تبخال تناسلی ممکن است تعجب کنید که چگونه این بیماری های مختلف تناسلی از یکدیگر تشخیص داده می شوند. خوشبختانه، آنها نشانه ها و علائم متفاوتی دارند که پزشک می تواند با معاینه آنها را به درستی تشخیص دهد. علائم مشترک همه این توده ها و برآمدگی ها چند چیز مشترک دارند. آنها ممکن است:
در لمس دردناک باشد. خارش و خونریزی داشته باشند. در هر نقطه از اندام تناسلی ظاهر شوند.
علائم مختص ویروس HPV: چگونه زگیل را شناسایی کنیم؟
زگیل تناسلی معمولاً عبارتند از:
گوشتی رنگ نرم هنگام لمس کمی شبیه گل کلم هستند اغلب آنها به صورت خوشه ای ظاهر می شوند. علائم مختص جوش تناسلی جوش های روی اندام تناسلی شما شبیه جوش های روی صورت هستند. آنها ممکن است برجسته و قرمز باشند و می توانند یک سر سفید پر از چرک تشکیل دهند. اگر این زائده ها بسیار دردناک و ملتهب هستند، ممکن است عفونتی داشته باشید که نیاز به درمان دارد.
بیشتر جوش ها طی چند روز خود به خود از بین می روند. اگر جوش‌هایی دارید که از بین نمی‌روند، بسیار خارش‌دار و دردناک هستند یا مدام عود می‌کنند، ممکن است اصلاً جوش نباشند. علائم مختص تبخال: آنچه باید بدانیم برجستگی های ناشی از تبخال تناسلی بیشتر شبیه تاول هایی پر از مایع هستند تا جوش. هنگامی که آنها باز می شوند، به زخم هایی تبدیل می شوند که مایعی لزج از خود ترشح می کنند. در نهایت، عفونت فعال پوسته شده و بهبود می یابد. این عارضه پس از درمان احتمال دارد در آینده دوباره شعله ور شود.
علت زگیل تناسلی، جوش و تبخال علل هر یک از این شرایط با یکدیگر فرق دارد که در ادامه به آن پرداختیم. علل زگیل تناسلی ویروس اچ پی وی HPV باعث ایجاد زگیل تناسلی می شود. از طریق تماس پوست به پوست منتقل می شود. حتما نباید رابطه جنسی داشته باشید تا به این ویروس مبتلا شوید. علت تبخال تبخال تناسلی توسط ویروس HSV-1 یا HSV-2 ایجاد می شود. شما می توانید تبخال تناسلی را از طریق:
تماس با زخم تبخال تماس با پوست اطراف ناحیه دهان فرد مبتلا به تبخال دهان بزاق فرد مبتلا به عفونت تبخال دهان مایعات تناسلی فرد مبتلا به عفونت تبخال تناسلی تماس با پوست ناحیه تناسلی فرد مبتلا به تبخال تناسلی علل و عوامل خطر برای جوش های تناسلی جوش ها ممکن است به دلایل زیادی در اطراف اندام تناسلی ظاهر شوند یا به ظاهر هیچ دلیلی نداشته باشند. مسدود شدن منافذ ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که چربی اضافی تولید می کنید یا ناحیه به طور مرتب تمیز نمی شود.
موهای رشد کرده که شبیه به جوش هستند، پس از اصلاح، کندن یا اپیلاسیون به طور رایج به وجود می آیند. درمان زگیل واژن، جوش و تبخال این شرایط هر کدام دارای مجموعه ای از درمان های منحصر به فرد هستند. درمان زگیل تناسلی زگیل تناسلی ممکن است خود به خود از بین برود (اگرچه شما همچنان با HPV زندگی می کنید و می توانید آن را به شرکای جنسی منتقل کنید). برای زگیل های عود کننده یا بزرگ، دکتر شما ممکن است یکی از روشهای زیر را توصیه کند:
درمان شیمیایی کرم های تجویزی کرایوتراپی (استفاده از نیتروژن مایع بسیار سرد روی زگیل) روش برش الکتروسرجری لوپ (LEEP): یک حلقه سیمی با الکتریسیته شارژ می شود تا زگیل را با جراحی برداشته شود.
سعی نکنید زگیل تناسلی را به تنهایی از بین ببرید. مهم است که اگر یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما را آزار می دهد برای درمان مراجعه کنید. درمان تبخال هیچ درمانی برای این وضعیت وجود ندارد. با این حال، برخی از داروهای ضد ویروسی می توانند به کاهش خطر انتقال عفونت به فرد دیگری کمک کنند. داروها همچنین می توانند به کاهش طول طغیان کمک کنند درمان جوش های واژن اگر در ناحیه تناسلی خود جوش ایجاد کنید، احتمالاً خود به خود از بین می رود. در برخی موارد، استفاده از کمپرس گرم ممکن است باعث شود که جوش بیرون زده شده و سریعتر بهبود یابد.
قبل از استفاده از هرگونه کرم موضعی مانند آنهایی که حاوی روغن درخت چای یا اسید سالیسیلیک در اطراف ناحیه تناسلی خود هستند، حتما دستورالعمل ها را به دقت بخوانید. در حالت ایده آل، شما باید دارویی را انتخاب کنید که به طور خاص برای ناحیه تناسلی فرموله شده است.
اگر نمی‌خواهید از یک محصول خاص برای جوش‌های واژن استفاده کنید یا خیر، دریغ نکنید که از یک داروساز یا ارائه‌ دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود بپرسید.
منبع خارجی خبر: https://www.verywellhealth.com/genital-warts-vs-pimples-vs-herpes-5220578

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: زگیل تناسلی تناسلی ممکن ناحیه تناسلی اندام تناسلی تبخال تناسلی فرد مبتلا زگیل تناسلی ظاهر شوند زائده ها جوش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۸۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد داروخانه دولتی ویژه بیماران خاص در کرمانشاه

مسئول بیماری‌های خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: برنامه‌ریزی شده یک شعبه از داروخانه‌های دولتی در هر شهرستان دایر شود که بیماران خاص مجبور به مراجعه به مرکز استان نباشند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، 18 اردیبهشت ماه به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده است و به بیماری‌هایی اطلاق می‌شود که در جامعه عمومیت ندارد و درمان آن به فراهم کردن شرایط ویژه‌ای نیاز دارد زیرا کمیاب بودن داروی بیماران مبتلا به این دسته از بیماری‌ها و پرداخت هزینه‌های بالا سبب می‌شود گاهی این بیماران از درمان منصرف شوند.

از مهم‌ترین ویژگی‌های این بیماری‌ها هزینه‌های سنگین اقتصادی، روانی و اجتماعی است که بر خانواده‌ها، اجتماع و نظام سلامت تحمیل می‌کند که می‌توان با پوشش بیمه‌ای مناسب از سنگینی بار آن کاست.

بهنام روندی مسئول بیماری‌های خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: از سال‌های دور چهار بیماری خاص اصلی شامل هموفیلی، تالاسمی، دیالیز و ام اس تحت حمایت وزارت بهداشت بوده‌اند اما در سال‌های اخیر این بیماری‌ها به 107 گروه تحت عنوان بیماری‌های صعب‌العلاج و نادر افزایش یافته است.

وی عنوان کرد: تعداد برخی بیماری‌ها همچون هموفیلی و تالاسمی با غربالگری پیش از ازدواج ثابت مانده اما سایر بیماری‌های صعب‌العلاج اکتسابی در حال افزایش هستند و حدود 35 تا 40 هزار نفر بیمار خاص و صعب‌العلاج تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان حضور دارند.

روندی با اشاره به اینکه در کشور ما عمده هزینه‌های درمان بیماران خاص با کمک سازمان‌های بیمه گر و وزارت بهداشت رایگان است گفت: بیمارانی که به معاونت درمان مراجعه می‌کنند با ارائه مدارک مثبته بیماری به سازمان‌های بیمه گر پایه معرفی و بعد از تأیید در کمیسیون در سامانه بیمه، کد ملی این افراد نشان دار می‌شود و دفترچه درمانی آن‌ها از حالت عادی به خاص تغییر می‌کند و پوشش بیمه‌ای صد درصدی می‌شوند.

مسئول بیماری‌های خاص دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: از سال 1401 صندوقی برای حمایت از بیماران خاص در سازمان بیمه سلامت تشکیل شد که با بودجه در نظر گرفته شده علاوه بر اینکه هزینه‌های درمانی بیماران رایگان شده، هزینه‌های جانبی بیماران نیز شامل تجهیزات پزشکی و مواد مصرفی غیردارویی با ارئه فاکتورهای معتبر قابل پرداخت است.

وی در پاسخ به انتقادهای موجود در زمینه کمبود داروهای بیماری‌های خاص از جمله انسولین قلمی عنوان کرد: در چند سال اخیر وزارت بهداشت برای هر بیماری یک پروتکل درمانی تعریف کرده و هر بیماری داروهای اصلی مورد نیازی دارد که از طرف شرکت‌های بیمه پوشش داده می‌شوند.

روندی افزود: داروهای تولید داخل مشکلی از نظر دسترسی ندارند اما برخی از داروهای وارداتی که به طور عمده نمونه داخلی هم دارند به دلیل تحریم‌ها گاهی با کمبود مواجه می‌شوند که البته این مشکل نیز مربوط به سراسر کشور است و در هر صورت نمونه داخلی در دسترس بیماران قرار دارد.

وی عنوان کرد: داروخانه بیماری‌های خاص در بیشتر استان‌ها در مرکز استان قرار دارد و داروهای ضروری و اورژانسی در بیمارستان‌ها توزیع می‌شود اما داروهایی که به صورت دوره‌ای و ماهانه و سرپایی تجویز می‌شود تنها در داروخانه‌های دولتی در مرکز استان قرار دارند.

روندی با بیان اینکه غیر از مرکز استان در شهرستان سنقر و کلیایی نیز داروخانه بیماری‌های خاص راه‌اندازی شده است گفت: برنامه ریزی شده یک شعبه از داروخانه‌های دولتی در هر شهرستان دایر شود که بیماران خاص مجبور به مراجعه به مرکز استان نباشند.

مسئول بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در رابطه به نبود بخش دیالیز در شهرستان دالاهو عنوان کرد: بیماری دیالیزی از مشکلات اصلی کشور است و با توجه به افزایش بیماران دیالیزی بخش‌های دیالیز یک بخش ویژه محسوب می‌شود و باید زیرمجموعه‌ای از بیمارستان باشند.

وی گفت: در 14 شهرستان استان که دارای بیمارستان هستند بخش دیالیز نیز فعال است اما بیمارستان دالاهو در حال تکمیل است و به محض تکمیل، بخش دیالیز آن نیز راه اندازی خواهد شد.

تخصیص 74 میلیارد تومان برای بیماران خاص در کرمانشاه

رضا تحویلیان مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه 58 درصد از جمعیت استان تحت پوشش بیمه سلامت هستند اظهار داشت: از این تعداد 900 هزار نفر به صورت رایگان بیمه هستند.

وی عنوان کرد: با توجه به رایگان ‌بودن بیمه برای دهک‌های یک تا پنج، هزینه رایگان این بیماران در مراکز درمانی دولتی و لحاظ تخفیف برای دهک‌های 6 تا 10، بیماران متقاضی مساعدت بیمه‌ای جهت راهنمایی و ارجاع به مراکز درمانی، به بیمه سلامت هدایت می‌شوند.

تحویلیان گفت: با راه‌اندازی صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در سازمان بیمه سلامت و افزایش تعداد بیماری‌ها از 5 به 107، پس از نشان‌دار شدن هزینه‌های درمان این بیماران در مراکز دولتی به صورت کامل پرداخت و در سایر موارد در قالب خارج از شمول، پس از طرح در کمیته و تأیید کارگروه استانی، به حساب بیماران واریز می‌شود.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه افزود: در سال گذشته بیش از 74 میلیارد تومان برای این بیماران هزینه شده  که 57 میلیارد آن به مراکز و مؤسسات درمانی و مابقی در قالب خارج از شمول، به حساب بیماران واریز شده است.

وی بیان کرد: خدمات ناباروری هم در تعهد بیمه سلامت است و در استان دو مرکز بیمارستان معتضدی و جهاد دانشگاهی (رویان) طرف قرارداد هستند.

تحویلیان با بیان اینکه 59 داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفتند گفت: این داروها برای بیماری‌های دیابت، فشار خون و بیماری‌های روانی به خصوص اسکیزوفرنی کاربرد دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد داروخانه دولتی ویژه بیماران خاص در کرمانشاه
  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟