Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-08@23:11:35 GMT

درمان انواع بیماری‌های زنانه

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۳۵۲۶۴

انواع بیماری‌های زنان

ناتوانی جنسی

رابطه جنسی دردناک، بی‌میلی به رابطه جنسی و رابطه جنسی نامطلوب همگی تنها برخی از انواع بیماری‌هایی هستند که اختلال عملکرد جنسی نامیده می‌شوند. این بیماری‌ها هم می‌توانند علت ناباروری باشند و هم نتیجه آن. اگر باروری برای شما مشکل باشد و از زندگی جنسی خود راضی نباشید، این احتمال وجود دارد که هر دوی این موارد به یکدیگر ربط داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درباره مشکلات خود با یک متخصص بهداشت صحبت کنید تا برای درمان ناتوانی جنسی به شما کمک کند. همراهی با یک متخصص بهداشت می‌تواند احتمال باردار شدن را بیشتر و آن را سرگرم کننده‌تر کند.

 

اندومتریوز

اندومتریوز زمانی اتفاق می‌افتد که بافت داخل رحم شروع به رشد در مناطقی از فضای داخل رحم کند .این وضعیت اغلب دردناک است و می‌تواند باروری را تحت تاثیر قرار دهد. در حقیقت زنانی که در بارداری مشکل دارند ۶ تا ۸ برابر بیشتر از زنان بارور در معرض خطر آندومتریوز قرار دارند. در این باره عمل جراحی یا لقاح آزمایشگاهی می‌تواند احتمال باردار شدن (و باردار ماندن) را بیشتر کند.

 

سرطان دهانه رحم

سرطان دهانه رحم اغلب مورد توجه زنان جوان قرار نمی‌گیرد اما این سرطان که ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) می‌باشد، یک تهدید جدی است. سالیانه بیش از ۱۱ هزار زن به این بیماری مبتلا می‌شوند که بسیاری از آنها هنوز در سنین باروری قرار دارند. نکته مثبت: خوشبختانه به لطف آزمایش پاپ اسمیر پزشکان می‌توانند این سرطان را در مراحل اولیه تشخیص داده و درمان کنند. نکته منفی: بسیاری از درمان‌های این سرطان باعث ناباروری می‌شوند. اگر به سرطان دهانه رحم مبتلا هستید، گزینه‌های درمانی را انتخاب کنید که بعداً بتوانید باردار شوید.

 

HIV 

امروزه با وجود داروهای قدرتمند، اغلب می‌توان این بیماری را مانند هر وضعیت مزمن دیگری مدیریت کرد. برخی افراد با داشتن این ویروس به خوبی زندگی می‌کنند تا حدی که تصمیم به بچه دار شدن می‌گیرند. با این حال ویروس HIV باروری را هم در زنان و هم در مردان تحت تاثیر قرار می‌دهد. با این حال شما همچنان می‌توانید پدر یا مادر شوید و با وجود درمان‌های ناباروری خاص و مدیریت دقیق بارداری، احتمال اینکه ویروس را به فرزند خود انتقال دهید بسیار کم است.

 

سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

بسیاری از زنان از این علت رایج ناباروری خود مطلع نیستند تا زمانی که سعی می‌کنند باردار شوند. سندروم تخمدان پلی کیستیک مربوط به عدم تعادل هورمونی که تخمک گذاری را تحت تاثیر قرار می‌دهد، می‌شود و می‌تواند به موارد زیر بیانجامد :

ایجاد کیست (کیسه‌های پر از مایع) در یک یا هر دو تخمدان

عادت ماهیانه نامنظم

سطوح بالای هورمون که می‌تواند منجر به موی صورت یا بدن بیش از حد شود.

بعد از درمان کیست تخمدان، شما می‌توانید باردار شوید و بارداری سالم و بی‌خطری داشته باشید.

 

نارسایی تخمدان اولیه (POI)

اگر زیر ۴۰ سال سن داشته باشید، این بیماری می‌تواند باعث شود تخمدان‌های شما مثل گذشته کار نکنند. این بدین معنا است که پریود شما متوقف می‌شود یا حداقل دیگر منظم نیست. زنان مبتلا به POI اغلب علاوه بر مشکلات ماهانه می‌توانند دارای مشکلات زیر نیز باشند:

گرگرفتگی

 روحیه و خلق و خوی بد

 مشکل در تمرکز

 رابطه جنسی دردناک

 

فیبروئید رحم

ممکن است در طی معاینه لگن، پزشک این زائده غیر سرطانی را در رحم شما پیدا کند. فیبروئید رحم شایع است و اغلب علائمی ندارد و معمولاً مانع بارداری نمی‌شود اما ممکن است احتمال ناباروری، سقط جنین یا سایر مشکلات بارداری را در برخی از زنان افزایش دهد. اگر قصد مادر شدن دارید از پزشک خود بپرسید که آیا باید آنها را معالجه کنید یا خیر.

 

سیستیت بینابینی (IC)

آیا مبتلابه IC هستید؟ در این صورت درباره درد و فشار (و البته نیاز مداوم به تخلیه مثانه) که این مشکل مثانه باعث آن می‌شود، مطلع هستید. IC توانایی شما برای فرزندآوری را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد اما مطمئنا می‌تواند مستقیماً انگیزه جنسی شما را تحت تاثیر قرار دهد. اگر می‌خواهید باردار شوید اما درباره رابطه جنسی هیجان چندانی ندارید، یک کیت تخمک گذاری خریداری کنید. کیت تخمک گذاری این امکان را به شما می‌دهد تا درباره اینکه چه موقع بیشترین احتمال تخمک گذاری وجود دارد آگاه شوید تا بتوانید رابطه جنسی خود را برای چنین روزهایی برنامه ریزی کنید.

 

سوزاک و کلامیدیا

این عفونت مقاربتی باید به سرعت درمان شود. اگر احساس می‌کنید زیر خط کمربند شما مشکلی وجود دارد، حتما به پزشک مراجعه کنید. عدم درمان سوزاک و کلامیدیا می‌تواند باعث بیماری التهاب لگن (PID) و عفونت در دستگاه‌های تولید مثل شما شود این امر می‌تواند به مشکلاتی مانند موارد زیر بیانجامد:

ناباروری

مسدود شدن لوله‌های فالوپ

حاملگی خارج رحمی (حاملگی خارج از رحم)

 

افتادگی رحم

رحم تقریباً در بالای واژن قرار دارد. در واقع دهانه رحم یعنی ناحیه گردنه آن در بخش فوقانی واژن قرار گرفته است. رباط‌هایی وجود دارند که رحم را در موقعیت مناسب نگه می‌دارند تا دچار افتادگی یا فتق در واژن نشود. افتادگی شدید می‌تواند باعث بیرون زدن دهانه رحم از دهانه واژن شود. معمولاً برای بازگرداندن رحم به وضعیت آناتومیکی مناسب خود به عمل جراحی احتیاج است.

 

زگیل تناسلی

در بیشتر افرادی که به HPV مبتلا می‌شوند، هیچگونه علائم قابل مشاهده‌ای وجود ندارد. گاهی اوقات ممکن است زگیل تناسلی مدت زمان قابل توجهی – هفته‌ها یا حتی ماه‌ها- پس از ابتلا به اولین عفونت ظاهر شود.

به طور کلی زگیل‌های تناسلی به صورت خوشه‌ای تشکیل می‌شوند؛ اگرچه ممکن است یک زگیل منفرد نیز ظاهر شود. زگیل‌ها به طور معمول در خارج از بدن در ناحیه تناسلی و مقعد، به طور معمول در واژن، لبه‌های بزرگ لابیا، دهانه مجرای ادراری، شافت آلت تناسلی یا بیضه ایجاد می‌شوند.

زگیل‌های تناسلی معمولاً به شکل برجستگی‌های کوچکی به قطر تقریباً ۲ تا ۳ سانتیمتر هستند و گاهی اوقات به شکل گل کلم‌های مینیاتوری توصیف می‌شوند. آنها معمولاً بدون درد بوده و حداقل ناراحتی را ایجاد می‌کنند. از نظر ظاهری قرمز یا به رنگ پوست هستند و می‌توانند هنگام لمس شدن نرم بوده یا سفت و سخت باشند. اگر زگیل‌ها را بخارانید یا بیش از حد به آنها دست بزنید، ممکن است خون ریزی کنند.

منبع: الف

کلیدواژه: تحت تاثیر قرار رابطه جنسی تخمک گذاری دهانه رحم بیماری ها زگیل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۵۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید

به گزارش همشهری آنلاین، علی بهاری درخصوص بیماری کبد چرب اظهار کرد: بیماری کبد چرب یکی از شایع‌ترین بیماری‌های کبدی در دنیا است. علل اصلی بیماری کبد چرب اضافه وزن یا چاقی، دیابت یا بیماری قندخون، چربی خون و افزایش فشار خون است که به مجموع این‌ها سندروم متابولیک می‌گوییم.

این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: علاوه‌بر همه این‌ موارد، مصرف الکل و برخی داروها می‌تواند باعث ایجاد کبدچرب شود. این بیماری به عادات غذایی و سبک زندگی افراد بسیار مرتبط است، کم‌تحرکی افراد و عدم رعایت رژیم غذایی مناسب، منجر به اضافه وزن و در پی آن ایجاد کبدچرب می‌شود.

وی درخصوص علائم بالینی کبدچرب تشریح کرد: بیماری کبدچرب متاسفانه ابتدا هیچ علامت بالینی خاصی ندارد و به مرور زمان منجر به آسیب می‌شود. در ابتدا بهترین راه تشخیص این بیماری سونوگرافی کبد است و هم‌چنین آزمایش خون که آنزیم‌های کبدی چک شود. آزمایش‌های دیگر برای بررسی چربی و قند خون هم برای بیماری کبد چرب موثر است.

قاتلین کبد چرب کدامند؟ ؛ روشی برای درمان فوری کبد چرب | شایع‌ترین دلیل ایجاد کبد چرب را بشناسید + ویدئو

بهاری در خصوص عللی که سبب ایجاد بیماری کبد چرب می‌شوند، گفت: اکنون ثابت شده که آلودگی هوا نیز باعث ایجاد بیماری کبد چرب می‌شود. همچنین فلور میکروبی روده با ایجاد کبد چرب ارتباط دارد، بنابراین می‌بینیم حتی عللی که به چشم نمی‌آید، می‌تواند منجر به بیماری شود.

فوق تخصص گوارش و کبد در رابطه با راه‌های پیشگیری از این بیماری اظهار کرد: یک زندگی سالم از لحاظ تغذیه بسیار کمک‌کننده است زیرا اضافه وزن،‌ چربی خون، قند خون و فشار خون از علل اصلی این بیماری است. بنابراین اگر شخصی اضافه وزن دارد بهتر است با روندی متعادل و همراه با ورزش وزن خود را کم کند، اگر مبتلا به دیابت است باید مرض قند خود را کنترل کند، اگر کسی چربی خون داشته باشد، رژیم و دارو بسیار موثر است. لذا تغذیه سالم، اجتناب از مواد قندی و چربی اضافه است که می‌تواند کمک‌کننده باشد.

وی گفت: بیماران بجای اینکه به دنبال مصرف دارو برای کبدچرب باشند، باید سبک زندگی خود را تغییر دهند و حتما روزی نیم ساعت ورزش داشته باشند.

بهاری در ارتباط با درمان دارویی کبدچرب اظهار کرد: درمان دارویی این بیماری، مرتبط به عوامل زمینه‌ساز آن است. به طور مثال درمان دیابت، درمان چاقی و چربی است و اگر دارویی می‌دهیم در همین راستا است. اینکه مستقیم ما به کبد دارو دهیم، تقریبا دارویی وجود ندارد لذا از همه عوامل مهم‌تر تغذیه سالم و ورزش است.

کد خبر 850338 منبع: ایسنا برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری - کبد

دیگر خبرها

  • این علامت‌ها خبر از بیماری آسم می‌دهد؟
  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • درمان ضد انگلی بیش از ۹ هزار راس دام سبک در اندیمشک
  • درمان زخم پیش رونده سالک در یک کودک ۲ ساله در اصفهان
  • ارس پلنگ باغ وحش مشهد تحت درمان قرار دارد
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • کلمه «سرطان» از کجا آمده است؟/ چرا به سرطان «سرطان» می گویند؟
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم