Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

واکسن گارداسیل یا hpv که با نام واکسن زگیل تناسلی هم شناخته می شود، به عنوان اولین دارو برای پیشگیری از ابتلا به چندین نوع ویروس hpv ساخته شد. ویروس hpv یا پاپیلومای انسانی در واقع نوعی عفونت ویروسی است که از طریق رابطه جنسی و تماس پوست با پوست از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. البته ویروس پاپیلوم انسانی حدوداً 100 نوع مختلف دارد که زگیل تناسلی یکی از انواع کم خطر آن به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوع پرخطر این ویروس می تواند منجر به بروز بیماری هایی مثل سرطان شود.

واکسن گارداسیل می تواند از ابتلا به برخی از گونه های hpv که با برقراری روابط جنسی ایجاد می شود پیشگیری کند. این دارو بدن را در برابر نوع 6، 11، 16 و 18 ویروس hpv محافظت می کند. همچنین از ابتلا به بیماری های زگیل تناسلی ، زگیل مقعد، سرطان آلت تناسلی یا واژن و انواع سرطان دهانه رحم پیشگیری می کند. گارداسیل توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده یا همان FDA تایید شده و برای دختران و پسران قابل استفاده است.

بنابراین توصیه می شود که دریافت این دارو برای زنان و مردان تا قبل از سنین نوجوانی و شروع فعالیت های جنسی انجام شود. بهترین زمان برای تزریق واکسن گارداسیل سن 9 تا 26 سالگی می باشد اما امکان تزریق آن در سنین بالاتر هم وجود دارد، با این تفاوت که این دارو در سنین بالاتر مصونیت های کمتری ایجاد می کند. واکسن hpv هیچگونه اثر درمانی برای افراد مبتلا به این ویروس نخواهد داشت اما با تزریق آن می توانید از ابتلا به انواع دیگر hpv جلوگیری کنید.

انواع

واکسن چهارگانه یا همان Gardasil که برای تیپ های 6، 11، 16، 18 عمل می کند و به عضله بازو تزریق می شود.

واکسن نه گانه یا همان Gardasil 9  که مورد تایید FDA می باشد و در برابر تیپ های 6، 11، 16، 18، 31، 33، 45، 52 و 58 عمل می کند.

واکسن دوگانه که فقط مورد تایید استرالیا می باشد و در برابر تیپ های 16 و 18 عمل می کند.

نحوه تزریق واکسن گارداسیل

گارداسیل در سه نوبت و در بازه زمانی 6 ماهه تزریق می شود. دومین مرحله واکسیناسیون 2 ماه بعد از تزریق اول و مرحله سوم 6 ماه بعد از اولین تزریق واکسن انجام می شود. حدوداً سه ماه زمان میبرد تا بدن در برابر این ویروس مقاوم شود. بهتر است که هر 3 دوز این واکسن در فاصله زمانی 6 ماه تزریق شود اما اگر بین نوبت ها فاصله افتاد لازم نیست که از ابتدا واکسیناسیون را شروع کنید بلکه باید دوره خود را تکمیل کنید.

واکسن گارداسیل چه عوارضی دارد؟

به ندرت اتفاق می افتد که واکسن زگیل تناسلی عوارض جانبی خاصی ایجاد کند. البته در صورت مشاهده علائم حساسیت شدید بعد از دریافت این دارو، حتما به پزشک مراجعه کنید. همچنین نگرانی هایی که در مورد تاثیر گارداسیل بر باروری وجود دارد بی مورد است و ارتباطی بین این واکسن و میزان باروری در افراد وجود ندارد. در اینجا بعضی از عوارضی که ممکن است بعد از تزریق واکسن با آن مواجه شوید را شرح می دهیم:

خارش درد و تورم در محل تزریق تهوع سردرد تب احساس ضعف موارد ممنوعیت گارداسیل

تزریق واکسن گارداسیل برای کودکان زیر 9 سال، زنان باردار و افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند و یا به سرماخوردگی یا آنفولانزای شدید مبتلا هستند، توصیه نمی شود. مطالعات اخیر نشان داده که نوزادان متولد شده از مادرانی که در دوران بارداری خود این واکسن را تزریق کرده اند هیچ مشکل خاصی که مربوط به تزریق گارداسیل باشد، نداشته اند اما با این حال نیاز هست که تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود و تزریق این واکسن در بارداری توصیه نمی شود.

واکسن زگیل تناسلی مردان

به طور کلی تزریق این واکسن تا قبل از 26 سالگی توصیه شده است. در پسران بهتر است بین سنین 9 تا 11 سال و یا 13 تا 21 سال واکسیناسیون انجام شود. هم چنین برای مردان هم جنس باز و یا آن دسته از مردانی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند تزریق این واکسن توصیه شده است.

بهترین نوع گارداسیل برای مردان واکسن گارداسیل 9 می باشد که هم در برابر ویروس های عامل سرطان و هم انواع بیشتری از زگیل های تناسلی محافظت بیشتری دارد.

تهیه، خرید و قیمت واکسن اچ پی وی در ایران

شما می توانید با مراجعه به درمانگاه های تخصصی این واکسن را تزریق کنید و نیازی به مراجعه به داروخانه نمی باشد، البته لازم به ذکر است که قبل از تزریق حتما باید با پزشک مشورت نموده و سپس این کار را انجام دهید. با این حال برای تهیه این واکسن در تهران می توانید به دو داروخانه 13 آبان و 29 فروردین مراجعه کنید. بهتر است قبل از مراجعه تماس بگیرید و از موجودی آنها اطمینان حاصل کنید.

در مورد قیمت واکسن اچ پی وی نمی توان به طور دقیق قیمت مشخصی را بیان کرد. این واکسن در مراکز هلال احمر حدود 300 تومان و در بازار آزاد حدوداً یک میلیون تومان می باشد.

واکسن گارداسیل و ناباروری

تا کنون اطلاعات دقیقی وجود ندارد که از تاثیر واکسن اچ پی وی بر روی نازایی و یا عقیم شدن گزارشی داده باشد برعکس زنان با تزریق این واکسن خودشان را در برابر سرطان رحم محافظت کرده ( با توجه به این موضوع که نوع 16 این ویروس با سرطان رحم رابطه مستقیمی دارد) و توان آنها را برای باروری و به دنیا آوردن فرزندان سالم افزایش میدهد.سازمان بهداشت جهانی یا به اختصار WHO عنوان نموده که تمامی دختران جهان باید بر علیه hpv واکسینه شوند تا در آینده نیز از سرطان دهانه رحم در امان باشند.

پس این که تزریق واکسن اچ پی وی باعث ناباروری خواهد شد شایعه ای بیش نبوده و نباید آن را اشاعه داد زیرا اینگونه شایعات و فرافکنی ها قطعا پایه علمی ندارد و سلامت افراد را نشانه می گیرند.

واکسن گارداسیل و آزمایش پاپ اسمیر

شاید برای برخی این سوال پیش بیاید که آیا کسی که واکسن اچ پی وی را تزریق کرده باز هم نیاز به انجام تست پاپ اسمیر دارد یا خیر؟

در پاسخ باید بگوییم که بله، تست پاپ اسمیر یک آزمایش روتین می باشد که باید به طور منظم انجام شود و واکسن اچ پی وی نمی تواند جایگزین این تست شود. در واقع تست پاپ اسمیر شما را از سرطان رحم آگاه می کند و واکسن گارداسیل یا اچ پی وی از ابتلا به این سرطان پیشگیری می کند.

نکاتی در در رابطه با تزریق گارداسیل

بهترین زمان برای تزریق این واکسن قبل از آغاز اولین فعالیت جنسی می باشد.

حتما با نظر پزشک تزریق واکسن را انجام دهید و دوره درمان و واکسیناسیون خود را به طور کامل به اتمام برسانید.

توجه داشته باشید که این واکسن برای پیشگیری از ویروس اچ پی وی و یا سرطان رحم در زنان می باشد و اگر فردی آلوده به این ویروس باشد، با تزریق واکسن گارداسیل درمان نخواهد شد.

اگر بعد از واکسیناسیون دچار حساسیت غیر طبیعی و یا قرمزی و ورم در محل تزریق شدید، هرچه سریعتر به بیمارستان مراجعه نمایید.

 

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: سرطان واکسن زگیل تناسلی صراط واکسن زگیل تناسلی تزریق این واکسن واکسن اچ پی تست پاپ اسمیر سرطان رحم انجام شود ویروس hpv

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۷۳۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ محققان می‌گویند انسولین جدید را می‌توان با خوردن یک قرص یا حتی در یک تکه شکلات جاسازی کرد.

نانو حامل جدید که روی موش‌ها و مدل‌های حیوانی بابون آزمایش شده است، می‌تواند به افراد مبتلا به دیابت کمک کند تا از عوارض جانبی مرتبط با تزریق انسولین مانند هیپوگلیسمی (یک رویداد قند خون پایین، زمانی که انسولین بیش از حد تزریق شده است) اجتناب کنند.

این مطالعات حیوانی نشان داده است که بزرگ‌ترین قدرت این ماده در مقیاس نانو این است که می‌تواند به سطح قند خون بدن واکنش نشان دهد. این پوشش زمانی که غلظت قند خون بالا باشد انسولین را حل و آزاد می‌کند و مهم‌تر از همه در محیط‌های با قند خون پایین انسولین آزاد نمی کند.

انسولین خوراکی جدید از نوعی ماده در مقیاس نانو استفاده می‌کند که یک 10 هزارم عرض موی انسان است. این ماده مانند پوشش مقاوم به اسید روی قرص‌ها عمل می‌کند که از تخریب آن توسط اسید معده محافظت می‌کند. اما این پوشش جدید در عوض مولکول‌های انسولین را احاطه می‌کند و به یک «نانو حامل» تبدیل می‌شود؛ مانند یک پیک برای انتقال مولکول‌های انسولین در بدن به مکان‌هایی که برای عمل نیاز دارد. این یافته‌ها در مجله «نانوتکنولوژی نیچر» منتشر شده است.

تخمین زده می‌شود که 422 میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت مبتلا هستند و تقریباً 75 میلیون نفر از این افراد روزانه به خود انسولین تزریق می‌کنند. سالانه حدود 1/5 میلیون مرگ به طور مستقیم به دیابت نسبت داده می‌شود. در سال 2021، تخمین زده شد که بیش از 1/3 میلیون استرالیایی با دیابت زندگی می‌کردند.

بیشتر بخوانید: نانوماده‌ای که گرد و غبار را از هوا جذب و اکسید می‌کنند

محققان می‌گویند که توسعه یک انسولین خوراکی ایمن و مؤثر از زمان کشف انسولین در بیش از یک قرن پیش، یک چالش بوده است. یک چالش بزرگ که با تولید انسولین خوراکی مواجه بود، درصد پایین انسولینی است که هنگام تزریق خوراکی یا با تزریق انسولین به جریان خون می‌رسد. برای رسیدگی به این موضوع، ما یک نانو حامل تولید کردیم که جذب نانو انسولین ما در روده را هنگام آزمایش در بافت روده انسان به شدت افزایش می‌دهد.

آزمایش‌های پیش بالینی در مدل‌های حیوانی نشان داد که پس از مصرف، نانو انسولین قادر به کنترل سطح گلوکز خون بدون هیپوگلیسمی یا افزایش وزن است. همچنین هیچ سمیتی وجود نداشت.

محققان می‌گویند: انسولین خوراکی ما این مزیت را دارد که تا حد زیادی خطر اپیزودهای هیپوگلیسمی را کاهش می‌دهد. برای اولین بار ما یک انسولین خوراکی ساخته‌ایم که بر این مانع بزرگ غلبه می‌کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229612 برچسب‌ها فناوری نانو دیابت نوع ۲

دیگر خبرها

  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • خدمات صندوق صعب‌العلاج برای بیماران تالاسمی
  • اسب تروجان
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته