Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@13:31:40 GMT

سرطان دهانه رحم قابل درمان است؟

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۷۶۳۹۳

سرطان دهانه رحم قابل درمان است؟

 اما حالا همه نگرانی او سلامت فرزندش است و می‌خواهد بداند آیا می‌تواند فرزندش را سالم به دنیا بیاورد یا نه؟ در روز جهانی سرطان برای پاسخ به این پرسش و دلایل ابتلا به سرطان دهانه‌ی رحم، ما با دکتر زهره لواسانی، متخصص زنان و زایمان و عضو هیئت علمی دانشگاه صحبت کردیم.

علت سرطان دهانه رحم چیست؟
هنوز علت اصلی بروز سرطان دهانه رحم مشخص نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
اما فاکتور‌هایی را به عنوان عوامل خطرزا برای بروز این بیماری معرفی کرده‌اند که باعث افزایش خطر ابتلا می‌شود.

از این عوامل می‌توان به ازدواج زودهنگام، شروع روابط جنسی از سنین پایین (زیر ۱۶ سالگی)، زایمان‌های مکرر، وضعیت اجتماعی-اقتصادی نامناسب و سیگار اشاره کرد. از عوامل شناخته شده بروز این سرطان، زگیل تناسلی است. این ویروس ۱۵۰ نوع مختلف دارد که ۳۰ نوع از آن‌ها خطرناک هستند.

واکسن سرطان دهانه رحم
تزریق واکسن زگیل تناسلی برای دختران و پسران الزامی است و همه دختران و پسران ۹ تا ۲۶ ساله باید در سه دوره واکسن ضد زگیل تناسلی تزریق کنند. چون اغلب زگیل تناسلی در مردان نشانه‌ای ندارد، اما در بیشتر خانم‌های مبتلا نشانه‌های این ویروس ظاهر می‌شود. به همین دلیل بهتر است مردان برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری از کاندوم استفاده کنند.

اولین علامت سرطان دهانه رحم لکه‌بینی پس از هر بار نزدیکی با همسر است

علائم سرطان دهانه رحم چیست؟
اولین علامت سرطان دهانه رحم لکه‌بینی پس از هر بار نزدیکی با همسر است. در این صورت فرد با مراجعه به متخصص معاینه شده و از او تست پاپ اسمیر گرفته می‌شود. گاهی اوقلات لازم می‌شود نمونه برداری در اتاق عمل انجام شود. ضایعه سرطانی به تدریج خودش را نشان می‌دهد و به شکل توده‌ای در دهانه‌ی رحم بروز می‌کند؛ بنابراین اگر اقدامی برای درمان نشود، سرطان دهانه رحم به شکل توده در دهانه رحم خود را نشان می‌دهد. گاهی مواقع بیمار با خونریزی شدید مراجعه می‌کند. البته بعضی از خانم‌ها ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند و تنها با آزمایش و معاینه سالانه متوجه شوند که به این بیماری مبتلا هستند.


سرطان دهانه رحم درمان می‌شود؟
برای درمان سرطان دهانه رحم، بیمار تحت رادیوتراپی، جراحی و شیمی درمانی قرار می‌گیرد. دهانه رحم توده‌های خوش خیم هم دارند که ممکن است نابوتین، فیبروم یا زخم‌های ناشی از عفونت باشند. معمولا سرطان دهانه رحم در سنین حدود ۳۰ تا ۳۹ سالگی و ۶۰ تا ۶۴ سالگی بروز می‌کند. رعایت اصول اولیه بهداشتی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری بسیار مهم است و خانم‌ها حتما باید سالانه تحت معاینه بیماری‌های زنان قرار بگیرند و تست دهانه رحم بدهند. به همین دلیل معمولا کسانی که با بیماری پیشرفته مراجعه می‌کنند معاینات سالیانه و آزمایش‌های منظم و مکرر سالانه را نداشته اند و متوجه بیماری خود نشده‌اند.

سرطان دهانه رحم در بارداری
بروز این سرطان در خانم‌های باردار خطرناک است و اگر این بیماری در ابتدای بارداری تشخیص داده شود، لازم است برای نجات جان مادر، بارداری را ختم کنند. اما اگر جنین در مراحل بلوغ باشد یعنی تقریبا از هفته ۲۸ تا ۳۴ بارداری، اجازه می‌دهند جنین کاملا بالغ شود و سپس او را با عمل سزارین به دنیا می‌آورند.
باید از زنان باردار در همان ویزیت اول، تست پاپ اسمیر گرفته شود و در صورتی که تست پاپ اسمیر مشکلی را نشان داد فورا به یک فوق آنکولوژی زنان مراجعه کنند.       منبع:نی نی سایت

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرطان سرطان دهانه رحم زگیل تناسلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۶۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان

زهرا سید معلمی مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت اظهار کرد: هدف از این پویش اطلاع رسانی و آموزش در خصوص اهمیت نقش سلامت دهان و دندان در سلامت همه جانبه و سلامت عمومی افراد است. بین سلامت دهان ودندان و سلامت جسمی رابطه مشخصی وجود دارد و برخی از بیماری‌های دهان و دندان می‌تواند تاثیراتی در بیماری‌های دیگر داشته باشند و همین‌طور برخی بیماری‌های جسمی نیز می‌تواند برای دهان ودندان مشکلاتی ایجاد کند.

وی با بیان این که مصرف دخانیات (سیگار، قلیان و سیگار الکترونیکی) از مهم‌ترین عوامل در ایجاد سرطان دهان بوده و سلامت مغز و قلب با سلامت دهان و دندان در ارتباط است، افزود: بیماری‌های شدید لثه و دیابت رابطه دو طرفه دارند و هر کدام از آن‌ها می‌تواند باعث تشدید بیماری دیگر شود، بنابراین توجه به سلامت دهان و دندان بسیار مهم است. البته خونریزی لثه‌ها در مسواک زدن نباید باعث ترک مسواک زدن شود.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که این پویش در روز اول به عنوان «دهان دریچه سلامت» به ارتباط این بیماری‌ها می‌پردازد و توجه مردم را به سلامت دهان و دندان معطوف و متمرکز می‌کند، ادامه داد: در روز دوم نیز شعار «سلامت دهان و دندان؛ سلامت کودک» را خواهیم داشت.

سیدمعلمی اضافه کرد: در این روز با حضور در مدارس و آموزش به دانش آموزان و معاینات دهان و دندان بچه ها، افزایش آگاهی نسبت به سلامت دهان و دندان را در مدارس و دانش آموزان انجام می‌شود تا اگر یک دانش آموز به اقدامات بهداشتی، درمانی نیاز داشت به مراکز جامع سلامت جهت دریافت خدمت معرفی شود.

وی بیان کرد: در روز سوم پویش هدف ما بر اهمیت دادن به سلامت دهان و دندان از دیدگاه نهاد‌های مردمی و سایر نهاد‌های دولتی متمرکز خواهد بود. در این روز به تبیین نقش سایر نهاد‌ها و افراد در بحث سلامت دهان ودندان پرداخته می‌شود که چه کمک‌هایی می‌توانند در این زمینه ایفا کنند. در کل هدف پویش سلامت دهان و دندان، آگاهی بخشی و حساس سازی مردم، جامعه و مسئولان در رابطه با اهمیت سلامت دهان و دندان است.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در پایان با بیان این که خدمات اساسی و مهم دندانپزشکی در مراکز بهداشت برای همگان در دسترس است، گفت: خدمت رایگان دندانپزشکی در مراکز بهداشت در روستا‌ها و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر به افراد ارائه می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بروز بیماری‌های قلبی
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • هشدار شبکه دامپزشکی گناباد در خصوص بیماری تب سه روزه گاوی
  • کلمه «سرطان» از کجا آمده است؟/ چرا به سرطان «سرطان» می گویند؟
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان