Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@09:35:26 GMT

زگیل تناسلی به سراغ چه افرادی می‌رود؟

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۶۶۱۱۸

زگیل تناسلی به سراغ چه افرادی می‌رود؟

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی است؛ این ویروس می‌تواند از طریق تماس پوستی منتقل شده و گسترش پیدا کند، این ویروس‌ در برخی از موارد به زگیل تناسلی یا سرطان دهانه رحم منجر خواهد شد.

زگیل تناسلی زائده‌های پوستی‌ هستند که در کشاله ران، ناحیه تناسلی و یا اطراف معتقد به وجود می‌آیند؛ این زائده‌های پوستی ممکن است از لحاظ اندازه با هم متفاوت باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر خلاف شیوع زگیل تناسلی به عنوان یکی از بیماری‌های آمیزشی شایع در جهان است،‌ در برخی موارد با چشم دیده نمی‌شود.

زگیل تناسلی با تبخال دستگاه تناسلی متفاوت است؛ تبخال تناسلی را ویروس هم خانواده تب خال صورت ایجاد می‌کند. در موارد کمیابی زگیل تناسلی از مادر به جنین منتقل می‌شود.

شیرین نیرومنش متخصص زنان زایمان باروری‌های پرخطر در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره زگیل تناسلی اظهارکرد: زگیل تناسلی ضایعه‌ای برجسته‌ است که به‌طورمعمول در قسمت‌های داخلی یا خارجی تناسلی خانم‌ها یا آقایان ایجاد می‌شود و ممکن است یک یا چند عدد توده روی قسمت تناسلی فرد ظاهر شود. رنگ زگیل تناسلی به رنگ صورتی یا سفید است و گاهی هم تیره ظاهر خواهد شد و اندازه آن ممکن است در برخی موارد به چند میلی متر یا چند سانتی متر هم برسد.

وی در ادامه داد: عامل اصلی این بیماری ویروس‌ها هستند که بر اساس شماره آن‌ها بررسی می‌شوند. کم خطر‌ترین و پر خطرترین ویروس HVP است که کم خطر‌ترین آن موجب زگیل تناسلی و پرخطرترین منجر به سرطان دهانه رحم می‌شود.

نیرومنش گفت:زگیل تناسلی یک بیماری جنسی است که در اثر تماس جنسی یا توسط وسایل آلوده منتقل می‌شود. اگر فرد آلوده به این نوع ویروس باشد حتما از طریق روابط جنسی به طرف مقابل خود منتقل می‌کند. گاهی ویروس‌ها به طور خود به خود بعد از یک یا دو سال ازبین می‌روند، اما امکان انتقال آن از طریق رابطه جنسی زیاد و می‌تواند پر خطر باشد.

متخصص زنان درباره تاکید داشت:باید نکات بهداشتی کاملا رعایت شود، در حالی که اگر به آن توجهی نشود ممکن است از یک بیماری ساده به سرطان دهانه رحم منجر شود.

وی درباره درمان این نوع بیماری اظهار:برای درمان این بیماری واکسن HVP وجود دارد که باید یک سال پیش از ازدواج یا قبل از اولین تماس جنسی در سه نوبت تزریق شود. در نوبت اول دو ماه بعد از ازدواج و نوبت دوم ۶ ماه بعد زده شود تا بتوان مانع بروز این شد. هنگام مشاهده باید فورا به پزشک مراجعه کنند، تا از طریق کرم‌های سوزاننده یا محلول‌های درمان کننده مانند فیریز یا لیزر آن را درمان کنند. ولی اگر اندازه آن بسیار بزرگ باشد و جواب مثبتی به مصرف دارو‌ها ندهد نیاز به جراحی و برداشتن توده است.

بیشتر بخوانید: ویروسی که زوج‌های جوان را هدف قرار می‌دهد/ موثرترین روش درمان زگیل تناسلی

مژگان سادات دادگر متخصص ناباروری در گفتگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی درباره ویروس‌های زگیل تناسلی اظهار کرد: امروزه تشخیص داده شده که عامل اصلی سرطان دهانه رحم ویروس‌های پرخطر و کم خطرهستند. این ویروس‌ها انواع مختلفی دارند. شماره‌های ۱۶،۱۸،۴۵ سه نوع ویروس تهاجمی هستند که پرخطر محسوب می‌شوند. پزشک برای افراد مبتلا به این بیماری آزمایش پاپ اسمیر و HVP تجویز می‌کند تا تشخیص زود هنگام صورت بگیرد. اگر به آزمایش پاسخ مثبت داده نشود باید کولونوسکوپی انجام شود. اگر از نوع خوش خیم باشد فرصت داده می‌شود که خود به خود از بین بروند البته اگر آزاردهنده باشد می‌توان از طریق لیزر یا فریز برداشته شود. اما ممکن این وجود دارد که دوباره ظاهر شود.

وی گفت: افراد باید نکات بهداشتی را رعایت کنند و حتما آقایان و خانم‌ها دوسال یکبار تحت معاینه پزشک قرار بگیرند.
البته بهتر است واکسن HVP تا قبل از سن ۲۸ سالگی زده شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۶۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید

به گزارش خبرآنلاین، سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند دلایل شایع یا جدی‌تری داشته باشد. گاهی اوقات، این احساس موقتی است و جای نگرانی نیست. به عنوان مثال، اگر جریان خون قطع شود (مانند زمانی که چیزی محکم در اطراف مچ خود می‌پوشید) ممکن است در دستان خود احساس سوزن سوزن شدن کنید که پس از برداشتن هر چیزی که بر جریان خون تاثیر می‌گذارد، بهتر می‌شود.

بهداشت نیوز در گزارشی نوشت: اگر انگشتانتان در اثر سرما بی‌حس شوند، ممکن است با شروع از بین رفتن بی‌حسی، احساس سوزن سوزن شدن کنید. با این حال، اگر این احساس برطرف نمی‌شود و اغلب اتفاق می‌فتد، می‌تواند نشانه‌ای از یک وضعیت پزشکی باشد.

برخی از شایع‌ترین علل عبارتند از:
• فشرده‌سازی عصب. اگر یک عصب فشرده شود، می‌تواند باعث این احساس شود. به عنوان مثال، ممکن است به دلیل موقعیتی که در شب در رختخواب دارید، عصب بازوی خود را فشرده کنید.

آسیب عصبی. اعصاب ممکن است در اثر آسیب و همچنین مشکلات متابولیک آسیب ببینند. نوروپاتی محیطی آسیب به اعصاب خارج از مغز و نخاع است. و یکی از علائم شایع اختلالات متابولیک مانند دیابت است. سوزن سوزن شدن پا در دیابت نیز شایع است.

• گردش ضعیف خون . داشتن مشکل در جریان خون می‌تواند باعث این حس در قسمت‌های مختلف بدن از جمله دست‌ها شود. گاهی اوقات، یک مشکل قلبی مانند تجمع پلاک در شریان‌ها بر گردش خون تاثیر می‌گذارد و می‌تواند علائمی مانند سوزن سوزن شدن ایجاد کند.

• سندرم تونل کارپال. این عارضه در اثر فشردگی عصب مدیان در مچ دست ایجاد می‌شود.

• بیماری‌های خود ایمنی. در این شرایط، سیستم ایمنی به اشتباه به سلول‌های سالم بدن حمله می‌کند. این فرآیند می‌تواند به سیستم عصبی محیطی آسیب برساند که می‌تواند منجر به این حس شود شود. سندرم گیلن باره و آرتریت روماتوئید شرایط خودایمنی هستند که علامت آن سوزن سوزن شدن دست است.

علاوه بر اینها سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند از عوارض جانبی برخی داروها باشد. به طور خاص، برخی از داروها یا ترکیبی از داروها می‌تواند منجر به آسیب عصبی شود. نمونه‌هایی از داروها و موادی که می‌توانند باعث نوروپاتی شوند عبارتند از:

داروهای قلب یا فشار خون

• داروهای شیمی‌درمانی

• داروهای جلوگیری از عفونت

• داروهای بیماری خودایمنی

• داروهای جلوگیری از تشنج

مواقعی وجود دارد که سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل سلامت جدی‌تر مانند حمله قلبی یا سکته باشد. اگر همراه با این علائم در دستانتان این احساس را دارید، فوراً به پزشک مراجعه کنید:

• بی‌حسی در سایر قسمت‌های بدن

• فلج

• سرگیجه

• گیجی

• لکنت زبان

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903873

دیگر خبرها

  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • تغییر رنگ ادرار، بوی ادرار و ظاهر ادرار نشانه چیست؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • ۷ چیزی که فقط افرادی که در خانواده ای با روابط سمی بزرگ شده اند درکشان می کنند
  • فقط افرادی که در خانواده‌ای سمی بزرگ شده‌اند این ۷ مورد را درک می‌کنند