Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@06:21:19 GMT

توصیه‌هایی برای بیماران مبتلا به زگیل تناسلی (HPV)

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۹۱۲۶۰

توصیه‌هایی برای بیماران مبتلا به زگیل تناسلی (HPV)

 

امروزه زگیل تناسلی (Genital Wart) شایعترین بیماری آمیزشی در بسیاری از جوامع است. چون عامل ایجاد این بیماری یعنی ویروس HPV مسبب سرطان‌های مهم دستگاه تناسلی در مردان و زنان و بویژه سرطان دهانه رحم در خانم‌ها می‌باشد، از یک دهه قبل برنامه واکسیناسیون بر علیه این بیماری در بسیاری از کشور‌ها اجباری شد. این ویروس به راحتی منتقل می‌شود و وقتی وارد خون شد، درمان ندارد، مگر اینکه سیستم ایمنی بدن آنرا از بین ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مهمترین موارد پیشگیری از ابتلا به این بیماری افزایش آگاهی شهروندان است.

عامل بیماری زگیل تناسلی ویروسی بنام Human Papilloma virus یا HPV می‌باشد. این ویروس بیش از ۱۰۰ نوع دارد و حدود ۴۰ نوع آن سبب بیماری زگیل تناسلی می‌شوند. این بیماری جزو بیماری‌های آمیزشی (Sexually Transmitted Disease) است و در بسیاری از نقاط دنیا شایعترین بیماری آمیزشی می‌باشد.

زگیل تناسلی بدلایل زیر دارای اهمیت زیاد است:
اغلب مبتلایان به آن هیچگونه علامتی ندارند و ویروس را به دیگران منتقل می‌کنند.
این ویروس درمان ندارد.
عامل تعداد مهمی از سرطان‌ها در ناحیه تناسلی، دهان، حلق و مقعد می‌باشد.
مهمترین علت ایجاد سرطان دهانه رحم در خانم‌ها ابتلا به ویروس این بیماری است.
این بیماری از طریق تماس جلدی نیز منتقل می‌شود بنابراین استفاده از کاندوم میزان انتقال را کم می‌کند، ولی صفر نمی‌کند.

بعضی از انواع این ویروس سبب ایجاد سرطان دهانه رحم (Cervical Cancer)، سرطان آلت تناسلی در مردان و سرطان مقعد می‌شوند و بعضی دیگر عامل ایجاد سرطان در ناحیه سر و گردن هستند. بعلت انتقال بسیار سریع و آسان این ویروس، در اروپا و آمریکا از حدود یک دهه قبل واکسیناسیون بر علیه این بیماری در برنامه واکسیناسیون کشور‌ها گنجانده شد. این بیماری واکسن بسیار مؤثر دارد. انواع پر خطر ویروس HPV که سبب سرطان دهانه رحم در خانم‌ها و سرطان دستگاه تناسلی و مقعد در خانم‌ها و مردان می‌شوند به قرار زیر هستند: ۱۶، ۱۸، ۳۱، ۳۳، ۳۵، ۳۹، ۴۵، ۵۱، ۵۲، ۵۳، ۵۴، ۵۵، ۵۶، ۵۷، ۵۸، و ۸۲.


توصیه‌ها برای بیماران مبتلا به زگیل تناسلی
- افراد مختلف مبتلا به انواع مختلف این ویروس می‌شوند، بنابراین اگر فردی دارای زگیل تناسلی (Genital Wart) با نوع خاصی باشد، اگر با فرد دیگری که نوع متفاوت این ویروس را دارد رابطه داشته باشد، مبتلا به نوع جدید ویروس خواهد شد.

- زگیل ممکن است در نواحی از بدن باشد که قابل رویت نیست، مهمترین آن‌ها در خانم‌ها کانال واژن و مجرای ادرار و در مردان مجرای ادرار می‌باشد؛ بنابراین افراد مبتلا به زگیل تناسلی باید از نظر وجود زگیل در نواحی فوق حتماً بررسی شوند. در بیشتر افرادیکه زگیل‌ها پس از درمان عود می‌کنند دارای زگیل‌های مخفی در نواحی غیر قابل رویت هستند. وجود زگیل در نواحی فوق سبب می‌شود که بیماری ریشه کن نشود.

- هر قدر تعداد شرکای جنسی بیشتر باشد احتمال ابتلا به زگیل تناسلی و انواع مختلف ویروس HPV بیشتر می‌شود. اگر مردی خدای نکرده رابطه خارج از خانواده دارد و به فرض با ۵ خانم رابطه داشته است و هر کدام از افراد فوق با چند مرد دیگر رابطه داشته اند، این مرد مثل این است که با تمامی افراد فوق رابطه داشته و وسعت آلودگی نیز به همان نسبت خواهد بود. این مرد اگر با همسر قانونی خود رابطه زناشوئی داشته باشد مثل اینکه همسرش با تمامی مردانیکه با زنان فوق رابطه داشته اند، رابطه داشته است، و مبتلا به انواع مختلف ویروس خواهد شد.

- اگر شما مبتلا به انواع کم خطرتر ویروس هستید، بهتر است با مشورت پزشک، هم خود و هم همسرتان واکسن بزنید. چون واکسن از ابتلا به انواع خطرناکتر ویروس جلوگیری می‌کند.

- انواع کم خطر ویروس HPV هم می‌توانند سبب ایجاد سرطان بویژه سرطان دهانه رحم در خانم‌ها شوند، منتهی احتمال آن کمتر و سرطان از نوع کمتر تهاجمی خواهد بود.

- از هر ۴ نفر مبتلا به زگیل تناسلی یک نفر آن دارای بیماری آمیزشی دیگری نیز است، بنابراین باید از نظر سایر بیماری‌های آمیزشی نیز بررسی شود.

- از خصوصیات ضایعات زگیلی، عود آن‌ها پس از درمان است. میزان عود در سیگاری‌ها بیشتر است؛ بنابراین اگر می‌خواهید عود کمتر شود، سیگار را قطع کنید.

- درمان زگیل تناسلی (Genital Wart) فقط زگیل را از بین می‌برد و تأثیری بر روی ویروس موجود در خون ندارد.

- خانمهائی که دارای زگیل تناسلی هستند، حتماً باید بطور روتین آزمایش پاپ اسمیر بدهند.

- زگیل تناسلی در تمامی افراد مبتلا به ویروس HPV ایجاد نمی‌شود. اگر شوهر خانمی دارای زگیل تناسلی است، ولی خود وی دارای زگیل قابل رویت نیست، این دلیل بر عدم آلودگی خانم نمی‌باشد، بنابراین خانمهائی که شوهرانشان دارای زگیل تناسلی هستند باید از نظر وجود آلودگی به ویروس فوق خود را بررسی کنند و بر عکس.

- رابطه جنسی دهانی سبب آلوده شدن حفره داخل دهان می‌شود که می‌تواند منجر به سرطان زبان و حلق گردد و در اطراف لب‌ها و داخل دهان زگیل ایجاد کند.

- این بیماری از راه تماس جلدی به راحتی منتقل می‌شود و برای انتقال آن عمل مقاربت حتماً لازم نیست. تماس دستگاه تناسلی یک نفر سالم با دستگاه تناسلی یک نفر آلوده سبب انتقال بیماری می‌شود و برای انتقال نیاز به عمل دخول نیست. اگر دست به دستگاه تناسلی آلوده بخورد می‌تواند سبب انتقال بیماری شود، من کودکانی را دیده ام که توسط والدین و یا مربی‌ها در مهد کودک آلوده شده اند.

- هر قدر سیستم ایمنی بدن ضعیف باشد احتمال عود زگیل‌ها پس از درمان بیشتر است.

- یک مرد یا یک زن آلوده به ویروس HPV می‌تواند قبل از ظاهر شدن زگیل‌ها و پس از درمان زگیلها، ویروس را به افراد دیگر منتقل نماید.

- درمان ضایعات زگیلی از انتشار بیماری می‌کاهد، بنابراین اگر فردی در داخل مجرای ادرار (چه زن و چه مرد) دارای زگیل باشد، ادرار آن‌ها و در مردان مایع منی آلوده به ویروس هستند و سبب انتقال بیماری و عدم بهبودی می‌شوند.

- در حدود ۲۰ درصد از موارد با گذشت زمان سیستم ایمنی بدن ویروس را از بین می‌برد، ولی آن حتمی نیست، بنابراین باید از داشتن رابطه جنسی خارج از خانواده بشدت اجتناب کرد و تمام زگیل‌ها را درمان نمود به امید اینکه با گذشت زمان بیماری از بین برود.

- اگر در خانمی انواع ۱۶ و ۱۸ ویروس مدت زمان زیادی در بدنش باشد، شانس ابتلا به سرطان دهانه رحم بشدت بالا می‌رود.

- افراد آلوده باید حداکثر سعی خود را بکنند که دچار آلودگی مجدد نشوند.

- مردان و زنانیکه دارای زگیل تناسلی هستند و یا سابقه آنرا داشته اند، حتماً باید موضوع را به شریک جنسی خود بگویند تا اقدامات پیشگیری کننده لازم انجام شوند.

- از علائم مهم زگیل مجرای ادرار خارج شدن چند قطره خون از مجرا و خارش مجرا می‌باشد، ولی وجود آن‌ها حتمی نیست. با وسایل خاصی می‌توان به راحتی زگیل داخل مجرای ادرار را درمان کرد.

- اگر خانمی حامله باشد می‌تواند این ویروس را به نوزاد منتقل نماید که گاهاً بعلت ایجاد عفونت ریه کشنده است.   منبع: سیمرغ 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: زگیل تناسلی بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۹۱۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد

یونس عرب مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه آمار ابتلا به بیماری تالاسمی در استان‌های شمالی و جنوبی کشور بیشتر است، اطهار کرد: در واقع آمار ابتلا به تالاسمی در استان‌هایی که در مجاورت دریا قرار دارند بیشتر است.

وی ازدواج‌های فامیلی را نیز یکی از عوامل اصلی ابتلا به تالاسمی عنوان کرد و ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان آمار ابتلا بالاست، چون دو فاکتور اصلی وجود دارد یعنی هم در مجاورت دریا قرار گرفته و هم ازدواج‌های فامیلی در این استان آمار بالایی دارد. در واقع این استان با داشتن یک‌هفتم بیماران تالاسمی و جمعیت ۳ هزار و ۷۵۰ بیمار، رکورددار تولد بیماران تالاسمی است.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی به استان‌های مازندران، خوزستان، بوشهر و گلستان اشاره کرد و افزود: آمار بیماران تالاسمی در تهران هم کم نیست، در تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی داریم که هم مهاجرت در این آمار دخیل است و هم بخش دیگر آن به ازدواج‌های فامیلی برمی گردد.

عرب گفت: در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، آذربایجان غربی، کردستان، همدان، قزوین و یزد کمترین بیمار تالاسمی وجود دارد.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی با بیان اینکه کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی دستاورد بزرگی در نظام سلامت کشور است، گفت: هم اکنون در کل سال در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نوزاد مبتلا به تالاسمی به دنیا می‌آید که این در حالی است که در سال‌های گذشته این آمار به بیش از هزار نفر می‌رسید، در واقع این دستاورد بزرگی در حوزه سلامت کشور به شمار می‌رود.

یاسر داودیان، رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران نیز به خبرنگار آنا گفت که واردات داروی بیماران تالاسمی با تحریم‌ها به مشکل برخورده است. به همین دلیل داروسازان تلاش کردند دارو‌های بیماران تالاسمی را در داخل کشور تولید کنند و در حال حاضر تعداد زیادی از بیماران تالاسمی که دچار مشکل ژنتیکی خونی هستند از این دارو‌ها استفاده می‌کنند و باید زمان بگذرد تا میزان تاثیر این دارو‌ها مشخص شود.

وی تصریح کرد: امیدوارم از سوی وزارت بهداشت برنامه‌ای اتخاذ شود تا مشکلات بیماران صعب‌العلاج و نادر همانند تالاسمی به زودی مرتفع شود.

 رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران در ادامه با بیان اینکه ۲۷ سال پیش نخستین بیمار تالاسمی در آمریکا شناسایی شد و در حال حاضر، این بیماری شایع‌تر شده است، گفت: با توجه به توان حمایتی دولت و شرایطی که بیماران دارند، انتظار داریم وزارت بهداشت و هر دستگاه مرتبط با بیماران صعب‌العلاج تدبیری بیندیشند تا بیمار به جز درد بیماری، درد دیگری نداشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن