Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-08@23:31:41 GMT

واکسن HPV در جوانان متقاضی زیادی پیدا کرده است

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۰۶۴۰۹

واکسن HPV در جوانان متقاضی زیادی پیدا کرده است

مسعود مردانی، رئیس انجمن متخصصان میکروبیولوژی و بیماری های عفونی ایران گفت: تقاضا برای تزریق واکسن HPV که برای پیشگیری از زگیل تناسلی کاربرد دارد در بین جوانان کشور رو به افزایش است.

ایران آنلاین / مسعود مردانی اظهار کرد: مهمترین علت تقاضا برای تزریق واکسن HPV، معرفی کردن غیرکارشناسانه بیماری زگیل تناسلی در یک برنامه تلویزیونی و برخی رسانه ها بود و پس از آن، مراجعات برای استفاده از این واکسن به مراکز درمانی افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویروس پاپیلومای انسانی یا Human papilloma virus ویروسی است که از طریق تماس پوستی یا جنسی منتقل می شود و موجب ایجاد زگیل در ناحیه دستگاه تناسلی، مقعد و اطراف آن می شود و اگر این ویروس از نوع سرطان زا باشد، می تواند موجب بروز بیماری سرطان دهانه رحم در زنان شود.
وی اظهار داشت: جوانانی که در خارج از حریم خانواده رفتارهای جنسی محافظت نشده دارند، برای جلوگیری از ابتلا به بیماری زگیل تناسلی متقاضی این واکسن هستند تا در برابر این بیماری واکسینه شوند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: باید حافظان سلامت مردم، تهدیدها را فرصت بدانند و علی رغم اینکه مطرح شدن این واکسن و بیماری زگیل تناسلی در یک برنامه تلویزیونی تهدید بوده، اما باید آن به فرصت تبدیل کرد و با آگاهی از این وضعیت جوانان را به جای تزریق واکسن HPV به پرهیز از رفتارهای جنسی پرخطر تشویق کنیم و و به آنان بیاموزیم که اگر نمی توانند به این توصیه مهم بهداشتی عمل کنند در غیر این صورت حتما از کاندوم استفاده کنند تا شیوع بیشتر بیماری زگیل تناسلی در جامعه جلوگیری شود.
مردانی اضافه کرد: واکسن HPV واکسن گرانی است و و به عنوان اولین واکسن ضد سرطان برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم در تمام دنیا فقط برای دختران سنین 11 تا 13 سال توصیه می شود و کارآیی آن برای این گروه ثابت شده است.
به گفته مردانی، در حال حاضر در کشورهای استرالیا، انگلستان، آمریکای شمالی، اسکاندیناوی واکسن HPV در قالب طرح گسترش ایمن سازی به صورت رایگان به دختران سنین پایین تزریق می شود.
وی افزود: با توجه به اینکه در ایران محدودیت های زیر ساختی برای تهیه این واکسن داریم و باید وارد کنیم، لازم است دختران 11 تا 13 سال کشور حتما آن را تزریق کنند.
این پزشک اظهار داشت: والدین می توانند برای استفاده دختران 11 تا 13 سال خود از این واکسن، به پزشک مراجعه کنند و با تهیه نسخه این واکسن را تهیه کرده و در بیمارستان یا درمانگاه توسط پزشک تزریق شود.
ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چندی پیش درباره واکسن HPV گفت: هر سال 927 مورد سرطان دهانه رحم در کشور رخ می دهد و 5درصد مردم به زگیل های ناحیه تناسلی دچار می شوند که بروز آن در زنان کمتر از 24 سال و در مردان بین 25 تا 29 سال بیشتر است.
وی افزود: اینکه تزریق واکسن HPV باعث عقیم شدن مردان و زنان می شود، بیانی غیر علمی و در حد شایعه است. خواهش می کنم که در این خصوص افراد علمی اظهار نظر کنند و اگر گزارش علمی وجود دارد به ما ارائه دهند. اما تاکنون گزارشی در این خصوص در دنیا ارائه نشده است.
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: این واکسن را 54 کشور استفاده می کنند و حتی برخی کشورها نیز آن را اجباری کرده اند. گزارش هایی مبنی بر عقیم شدن مصرف کنندگان این واکسن وجود ندارد؛ الان هم فقط یک نفر با عنوان علمی با واکسن HPV مخالفت کرده است.
حریرچی اضافه کرد: برخی، هر کار جدیدی که می خواهد انجام شود، را توطئه می دانند، این اشخاص بهتر است قبول کنند که مسئولان وزارت بهداشت برای سلامت مردم دارند کار می کنند.
وی اظهار داشت: زگیل تناسلی عوارض متعددی دارد که اختلال در روابط جنسی و افسردگی از جمله آنهاست و در بیشتر مواقع طلاق را به همراه دارد، ضمن اینکه درمان زگیل تناسلی به جز عوارض آن، پر هزینه است.
حریرچی افزود: طی سال های گذشته و همچنین در زمان حاضر نیز به دنبال تولید این واکسن بوده و هستیم. مطالعات ابتدایی آن انجام شده است، البته نوع خارجی این واکسن در بازار موجود است و باید سه بار تزریق شود.
وی، هزینه هر بار تزریق واکسن HPV را 273 هزار تومان بیان کرد و اظهار داشت: هزینه تزریق این واکسن در مراکز خصوصی بیشتر از این میزان ممکن است باشد. بنابراین راه درست این است که واکسن را در داخل کشور تولید کنیم.
علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران نیز از تولید آزمایشگاهی این واکسن در چند شرکت داخلی خبر داده و گفته است: با توجه به وجود دانش فنی کافی، چندین شرکت در کشور به تولید آزمایشگاهی واکسن HPV اقدام کرده اند اما هنوز این واکسن وارد تولید انبوه و صنعتی نشده است و برای مرحله تولید انبوه واکسن، باید زیرساخت ها، فضاها و تجهیزات مورد نیاز فراهم شود. / ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۰۶۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات صندوق صعب‌العلاج برای بیماران تالاسمی

محمداسماعیل کاملی، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر به خدمات تحت پوشش بیمه سلامت برای بیماران تالاسمی اشاره کرد و افزود: از پیش از تأسیس صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج نیز برای این بیماران برخی خدمات رایگان بوده که شامل تزریق خون به بیماران تالاسمی، خدمت MRIT2، هزینه پمپ دفروکسامین، هزینه عمل جراحی اسپلنکتومی کامل یا ناقص، فیلترخون، تزریق دفروکسامین، یکسری از آزمایشات مرتبط با بیماری و عوارض تزریق خون، چند قلم از داروهای تخصصی (برابر فهرست ابلاغی)، هزینه آزمایشات مرحله اول و دوم تشخیص پیش از تولد جنین در زوج‌های تالاسمی مینور است.

مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: با تشکیل صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج، بیماران دارای تالاسمی نشان دار شده و می‌توانند از مزایای صندوق بهره مند شوند.

وی تاکید کرد: مزایای صندوق شامل آزمایش (۲۶ کد خدمت)، خدمات بستری، پرتو پزشکی، خدمات پزشک، سنجش تراکم استخوان، خدمات روانشناسی، توانبخشی (۴ کد خدمت) و ویزیت (۸ گروه تخصصی) است.

کاملی ادامه داد: در ضمن مبلغ تحت پوشش صندوق به ازای هر بیمار برای خدمات دندانپزشکی در سال ۱۴۰۲ معادل ۸۷ میلیون و ۴۸۰ هزار ریال است که سالانه مبلغی به آن افزوده خواهد شد.

وی اظهار داشت: نکته قابل توجه اینکه بیماران منتسب به نشان تالاسمی می‌توانند با رعایت ضوابطی، از مساعدت‌های موردی تبصره ذیل ماده ۹ اساسنامه صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج با ارائه مدارک و مستندات به ادارات کل استانی و پس از بررسی و طرح و تأیید در کمیته‌های مربوطه بهره مند گردند.

کد خبر 6099003 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • جشنواره سراسری تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی فراخوان داد
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • کارگروه تأمین مسکن خبرنگاران استان اصفهان تشکیل شد
  • قرایی مقدم، جامعه شناس: فرهنگ و ارزش‌های فرهنگی به طور غیرمستقیم ترویج پیدا می‌کند/ نمی‌توانید فرهنگ را با زور و از بالا به پایین تحمیل کنید
  • بانک‌ها تا پایان اردیبهشت نسبت به پرداخت تسهیلات مسکن اقدام کنند
  • خدمات صندوق صعب‌العلاج برای بیماران تالاسمی
  • آغاز ثبت‌نام پشت‌کنکوری‌های متقاضی «ترمیم نمره» + جزئیات و هزینه
  • آغاز نام‌نویسی از داوطلبان متقاضی ترمیم نمره
  • پیشرفت کاری ۳۵ درصد مسکن ملی شهرستان ملایر
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته