Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@19:28:44 GMT

سوالات رايج در مورد زگيل تناسلي

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۵۷۱۸۶

سوالات رايج در مورد زگيل تناسلي

خبرگزاري آريا -

سوالات رايج در مورد زگيل تناسلي
زگيل تناسلي چيست؟
زگيلهاي تناسلي زائده هاي گوشتي کوچکي هستند که ممکن است در هر قسمتي از ناحيه تناسلي زن يا مرد ظاهر شوندعامل اين بيماري ويروس پاپيلوماي انسـاني(Human Papillomm Virus) است که ازطريق تماس مستقيم با زگيل تناسلي ويا پوست آلوده به ويروس و اغلب از طريق ارتباط جنسي، منتقل مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از آلوده شدن به ويروس تا ظهور علائم چقدر طول ميکشد؟
از هفته ها تا ماهها وگاهي نيز سالها.حتي در بعضي از افراد ممکن است علائم اصلا ظاهر نشود و در حقيقت ناقل بدون علامت باشند.به همين علت ممکن است در ارتباط جنسي با فرد به ظاهر سالم اين بيماري منتقل گردد و يکي از دلائل انتشار بيماري همين امر مي باشد.
علائم بيماري چيست؟
زگيلهاي تناسلي به صورت بر جستگي هاي کوچک تا متوسط گوشتي به رنگ پوست يا کم رنگ تر ويا پر رنگ تر روي سطح خارجي فرج ( ولو ) ويا ديواره هاي داخلي واژن ونبز ناحيه بين مقعد و واژن و روي سطح دهانه رحم ( سرويکس ) رشد مي کنند. در آقايان ، آنها ممکن است که در نوک آلت تناسلي و يا در طول بدنه آن و يا روي سطح اسکروتوم و نيز مقعد رشد کنند سطح آنها ممکن است صاف و يا کمي زبر باشد. گاهي ممکن است به هم پيوند بخورند و ضايعات بزرگ گل کلمي تشکيل دهند.
زگيل تناسلي چقدر شايع است؟
زگيل‌هاي ‌ـ‌تناسلي از شايع‌ترين عفونت‌هاي آميزشي به شمار مي‌روند تخمين زده مي شود که 660 ميليون نفر در جهان مبتلا به شايع ترين عفونت ويروسي مجاري تناسلي يعني عفونت هاي HPV تناسلي هستند و متاسفانه اين بيماري در ايران نيز به سرعت در حال انتشار است به صورتي که رئيس انجمن سرطان هاي زنان ايران از بروز يک بيماري ويروسي آميزشي در شهرتهران خبر داده و گفته: اين بيماري ويروسي زگيل تناسلي است که يکي از دلايل بروز آن مي تواند روابط آزاد جنسي باشدگفته مي شود تا يازده درصد زنان جوان ايراني داراي زگيل تناسلي هستند
زگيل تناسلي چقدر مسري است و احتمال انتقال آن چقدر است؟
زگيل تناسلي بسيارمسري مي باشد .احتمال ابتلا به زگيل تناسلي ،تنها با يک بار ارتباط جنسي با فرد داراي زگيل تناسلي 60% مي باشد.ومعمولا در حدود 65% افرادي که با فرد مبتلا به زگيل تناسلي ،ارتباط جنسي دارند در مدت 3 ماه مبتلا خواهند شد.
آيا براي انتقال اين بيماري دخول کامل واژني ويا مقعدي لازم است؟
متاسفانه زگيل تناسلي بدون داشتن رابطه واژني ومقعدي، حتي با تماس سطحي پوستي ناحيه تناسلي نيز ميتواند منتقل گردد.
آيا تماس جنسي تنها راه انتقال زگيل تناسلي است؟
خير.به ندرت از طريق اپيلاسيون، سوناي بخار و حوله آلوده ،همچنين از مادر آلوده به نوراد هنگام زايمان طبيعي هم قابل انتقال است ولي راه اصلي انتقال تماس جنسي است.
آيا زگيل تناسلي هميشه علامت دار است؟
خير.يعني ممکن است در ظاهر،فرد علائمي نداشته باشد ولي ويروس عامل زگيل تناسلي را بدون هيچ علامتي دفع کند.در خانمها نيز ممکن است زگيل در قسمت داخلي دستگاه تناسلي باشد و گاهي با خونريزي خود را نشان دهد.
آيا زگيل تناسلي خطرناک است؟
اين بيماري خوشخيم است ولي از حدود 150 نوع ويروس عامل ايجاد کننده آن حدود 15 نوع با سرطانهاي دهانه رحم و آلت مردان در ارتباط است.تيپ 16 و 18 از HPV به عنوان عامل عمده اي در ايجاد سرطان ، تيپ 30، 31، 33، 35، 39، 45، 51، 52، 53، 56، 58، 59، 66، 68، 73، 82 به عنوان عامل خطر متوسط و تيپ هاي 6، 11، 40، 42، 43، 44، 54، 61، 70، 72، 81 با خطر کمتري در ايجاد سرطان هاي مخاطي مورد توجه قرار گرفته اند.
همچنين اين بيماري به علت اينکه ممکن است زخمي شود احتمال سرايت ساير بيماريهاي آميزشي را بالا مي برد ضمن اينکه به علت ظاهر نا زيبا اثرات روحي رواني بدي دارد.بنابراين حتما بايد درمان شود.
زگيل تناسلي چگونه تشخيص داده مي شود؟
در موارد علامت دار آن ، متخصصين پوست يا متخصصين زنان با تجربه در اين زمينه با معاينه آن را تشخيص مي دهند و در موارد مشکوک با تست اسيد استيک 5% و در موارد خيلي نادر نهايتا با بيوپسي تشخيص امکان پذير است.همچنين پزشک متخصص پوست و يا متخصص زنان مي تواند با نمونه برداري از ترشحات واژينال ويا به همراه تست پاپ اسمير و ارسال آن به آزمايشگاه هاي معتبر در اين زمينه به روشPCR نسبت به کشف ويروس و نيز تعيين نوع آن (کم خطر يا پر خطر) اقدام نمايد.
آيا ممکن است ضايعات ما زگيل نباشد وتشخيصهاي ديگري مطرح باشد؟
بله زگيل هاي تناسلي در ظاهر تشخيصهاي افتراقي ديگري هم دارد که بيمارو يا پزشکي که تجربه کافي در تشخيص زگيل تناسلي نداشته باشد به اشتباه آن را زگيل تشخيص دهد. از جمله اين موارد،pearly penile papulesدر مردان وvestibular papillomatosisدر خانمها ميباشد که به صورت برجستگيهايي انگشت مانند است که زگيل نبوده و طبيعي است.
همچنين در زنان غدد سباسه لب بزگ وکوچک به صورت برجستگي هاي کوپک سفيد-خاکستري تا زرد ممکن است به اشتباه زگيل تناسلي تشخيص داده شود.آنژيوکراتوم و استئوسايتوم و کيست اپيدرموئيد نيز به ندرت ممکن است با زگيل اشتباه شود.
bowenoid papulosisومولوسکوم آتيپيک نيز از مواردي ديگر است که ممکن است به اشتباه زگيل تشخيص داده شود ،که در تمامي اين موارد تجربه پزشک کار کرده در اين موضوع و گاها روشهاي مکمل تشخيصي اساس تشخيص صحيح را تشکيل مي دهد.
درمانهاي زگيل تناسلي چيست؟
بنابر محل و نوع کلينيکي و صلاحديد و تجربه پزشک راه هاي درماني متنوعي شامل:کرايوتراپي ،تري کلرواستيک، پدوفيلين ، ليزر،الکترو سرجري،ايمونوتراپي و غيره وجود دارد.
آيا بعد از درمان احتمال عود وجود دارد؟
بلي با هر روشي که درمان شود باز هم تا حدودي احتمال عود وجود دارد.
آيا استفاده از کاندوم از ابتلاي به زگيل تناسلي جلوگيري مي کند؟
ميزان سرايت را کاهش مي دهد ولي چون انتقال از طريق پوست به پوست است، احتمال انتقال از ساير مناطق آلوده پوست از بين نمي رود.
آيا زگيل تناسلي واکسن دارد؟
بلي درحال حاضر براي زگيل ناحيه تناسلي واکسن وجود دارد. از آنجايي که زگيل ناحيه تناسلي در جنس مونث در طولاني مدت احتمال ابتلا به سرطان گردن رحم را افزايش ميدهد. اين واکسن از اهميت بسياري برخوردار است توصيه به خانمها و آقاياني که روابط جنسي با اشخاص متعددي دارند اينست که اين واکسن را تزريق کنند.البته بهترين سن تزريق واکسن زير 26 سال براي خانمها و زير 29 سال براي اقايان است.
آيا اين واکسن بر عليه تمام انواع ويروسهاي عامل زگيل تناسلي ايمني ايجاد مي کند؟
اين واکسن عليه 2 نوع اصليHPV بدخيم و 2 نوع شايع خوشخيم موثراست و در بعضي از گزارشها آمده که ميزان عود مکرر را کاهش ميدهد.
آيا واکسن در ايران موجود است؟
بله واکسن گاردازيل در ايران موجود است.بايد 3 بار تزريق شود.بار اول-سپس2ماه بعد از تزريق اول-و نوبت سوم6 ماه بعد از تزريق اول
منبع:drmehrabian.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۵۷۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن

دل درد اغلب دردی مبهم است. محل و ماهیت درد به تشخیص دل درد صبحگاهی، کمک خواهد کرد. دل درد صبحگاهی علل بسیاری از جمله مشکلات هاضمه خفیف تا بیماری های معده و روده دارد.

علل و علائم دل درد صبحگاهی ریفلاکس معده:

به گزارش نمناک، ریفلاکس معده بیماری است که در آن اسید و دیگر محتویات معده به اشتباه به مری برمی گردد و باعث احساس سوزش در پشت دهان می شود. شایعترین علائم ریفلاکس، سوزش سر دل است، فردی که بیش از دو بار در هفته سوزش را تجربه کند ممکن است مبتلا به بیماری ریفلاکس معده باشد که در صورت عدم درمان می تواند باعث عوارض شود.افراد مبتلا به ریفلاکس ممکن است درد وسط شکم را احساس کنند.

ورم معده:

گاستریت یا ورم معده می تواند به مرور یا ناگهانی بروز کند. درد در قسمت فوقانی شکم همچنین تهوع و احساس سیری از علامت شایع این بیماری است.

گاستروانتریت:

گاستروانتریت به عنوان بیماری معده توصیف می شود. این بیماری یک عفونت ویروسی یا باکتریایی است که معده و روده فرد را هدف قرار می دهد و باعث معده درد و اسهال می شود.

گاز:

در خواب دستگاه گوارش به فعالیت خود ادامه می دهد و اگر در وعده شام یا قبل از خواب فرد مواد نامناسبی را مصرف کرده باشد یا گوارش به خوبی صورت نگرفته باشد، تجمع گاز در طول شب امکان پذیر است و به معده درد صبحگاهی منجر می شود.

زخم معده:

زخم معده می تواند موجب درد شدید و سوزش معده در صبح و یا دیگر اوقات شود. این بیماری، زخمی در معده و پوشش روده نزدیک به شکم است.

آپاندیسیت:

آپاندیسیت به التهاب آپاندیس گفته می شود و یکی از علل مشترک معده درد شدید و ناگهانی است که از دور ناف شروع و به سمت پایین می رود. درد معمولا با گذر زمان بدتر می شود. علایم دیگر آپاندیسیت ممکن است شامل حالت تهوع و تب باشد که اغلب نیازمند عمل جراحی است.

بیماری کرون :

بیماری کرون یک بیماری التهاب مزمن است که می تواند قسمت های گوناگون دستگاه گوارش از دهان گرفته تا مقعد را تحت تأثیر قرار دهد این التهاب می تواند دل درد و گرفتگی عضلات را به همراه داشته باشد. اسهال ، یبوست، کاهش وزن و خستگی نشانه های دیگری از این بیماری مزمن هستند.

سوء هاضمه:

داشتن سبک زندگی نادرست مانند نوع غذایی که فرد می خورد می تواند موجب سوء هاضمه شود، اگرچه سوء هاضمه می تواند با برخی بیماری های دیگر مرتبط باشد. دل درد شایع ترین علامت سوءهاضمه است، با این حال ممکن است فرد از حالت تهوع ، نفخ و احساس پری در زمان غذا خوردن رنج ببرد.

سندروم روده تحریک پذیر:

سندروم روده تحریک پذیر (IBS)یک اختلال رایج است که می تواند موجب معده درد و نیز اختلال در عملکرد روده شود. افراد مبتلا به آی بی اس، ممکن است یبوست یا اسهال را به طور مکرر تجربه کنند، همچنین احتمال دارد احساس نفخ و حرکات نامنظم روده را داشته باشند. این سندرم می تواند به واسطه بیماری های زمینه ای و استرس یا کمبود خواب تحریک شوند .

علائم شایع سندرم روده تحریک پذیر عبارتند از: گرفتگی شکمی گاز نفخ اسهال یا یبوست وجود مخاط در مدفوع چسبندگی شکم :

براساس گزارش موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی_ کلیوی، 9 نفر از 10 نفر افرادی که عمل جراحی باز شکم انجام می دهند چسبندگی دارند که باعث چسبندگی اعضا به یکدیگر و دیواره شکم می شود.

بیشتر افراد مبتلا به چسبندگی شکم، مشکلات پیچیده ای ندارند اما دل درد مزمن همراه با علایم دیگر شامل نفخ، یبوست و حالت تهوع در این افراد رایج است.

آلرژی های غذایی:

دل درد یکی از علائم شایع آلرژی های غذایی است که 4 تا 6 درصد کودکان و 4 درصد بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می دهد. علایم دیگر آلرژی غذایی شامل موارد زیر می باشد:حالت تهوع، کهیر و آنافیلاکسی مهلک که با تنفس تداخل پیدا می کند و باعث افت فشار خون می شود.

یبوست :

موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی_ کلیوی، یبوست را به تخلیه شکم چند دفعه در هفته تعریف می کند که بسیار دشوار ، دردناک و همراه با دل درد است. این افراد معمولا می توانند به تنهایی یبوست را درمان کنند اما در صورت مزمن بودن بیماری یا دیگر علائم مانند خونریزی یا تب باید به پزشک مراجعه کنند.

بیماری دیورتیکول:

بیماری دیورتیکول یا دیورتیکولوز تقریبا نیمی از افراد بالای 60 سال را تحت تاثیر قرار می دهد. دیورتیکول، بیرون زدگی های کوچک کیسه مانند از دیواره روده بزرگ است. اگرچه معمولا هیچ مشکلی ایجاد نمی کنند اما در صورت داشتن عفونت و یا التهاب، ممکن است علائم پیشرفت کنند که به آن دیورتیکولوز گفته می شود. افراد مبتلا به دل درد (معمولا در سمت چپ)، تب، تهوع و عوارض جدی تر را تجربه می کنند.

بیماری التهابی لگن :

بیماری التهابی لگن یک نوع عفونت است که بر تخمدان ها، رحم و لوله فالوپ تاثیر می گذارد. رایج ترین نشانه این بیماری، درد زیر شکم است. علایم دیگر عبارتند از تب، ترشح غیر معمول واژینال، درد یا ادرار هنگام بر قراری رابطه جنسی.بیماری التهابی لگن در صورتی که فورا درمان نشود می تواند باعث مشکلات جدی تری شود .

بیماری سلیاک:

یکی از مهم ترین علل دل درد صبحگاهی که در بخش بهداشت و سلامت نمناک بارها در موردش گفته شده است بیماری سلیاک است که به عنوان بیماری عدم تحمل گلوتن مشهور است. حساسیت به گلوتن باعث می شود که سیستم ایمنی افراد هنگام مصرف هر ماده غذایی که حاوی گلوتن باشد به روده ها آسیب بزند. گندم، چاودار، جو و بسیاری از محصولات دیگر حاوی گلوتن هستند. نشانه های این بیماری متفاوت می باشد اما معده درد و اسهال در آنها رایج است.

بیماری سنگ کیسه صفرا:

بیماری کیسه صفرا اغلب می تواند باعث دل درد در قسمت بالایی سمت راست شکم شود. درد می تواند افرادی را تحت تاثیر قرار دهد که مبتلا به کولیک صفراوی هستند. اگر سنگ، مجاری کیسه صفرا را مسدود کند، علائم دیگر مثل حالت تهوع، استفراغ، ادرار تیره، یرقان و افت فشار خون گسترش می یابد.

پانکراتیت:

در صورت التهاب پانکراس، پانکراتیت ایجاد می شود. علایم رایج پانکراتیت شامل درد شدید و ناگهانی در قسمت فوقانی شکم ، تهوع و استفراغ است.

از دیگر دلایل درد شکمی هنگام صبح می توان به موارد زیر اشاره کرد: گرفتگی های قاعدگی آندومتریوز بیماری التهابی لگن مسمومیت غذایی سنگ های کلیه چه زمانی به پزشک مراجعه کنید ؟

بسیاری از بیماری ها می توانند باعث دل درد صبحگاهی شوند. در حالی که برخی بیماری ها ممکن است خود بخود درمان شوند،اما برخی دیگر نیازمند درمان فوری هستند.

شدت درد:

اگر درد به حدی شدید باشد که قابل تحمل نباشد، سریعا به پزشک مراجعه کنید. نشانه اولیه آپاندیسیت می تواند شامل دل درد باشد.

طول مدت درد:

هر چه دل درد صبحگاهی فرد طولانی تر باشد مراجعه به پزشک مهم تر است.

سن:

دل درد شدید در افراد جوان می تواند نشانه آپاندیسیت و در افراد مسن، ممکن است نشانه کیسه صفرا باشد. هر دو بیماری نیازمند درمان فوری هستند.

سرعت درد :

دل درد ناگهانی نشانه بالقوه آپاندیس است، به خصوص اگر درد به تدریج بدتر شود.

علایم دیگر:

افراد مبتلا به آپاندیسیت ممکن است علاوه بر دل درد، تب را نیز تجربه کنند. دل درد در کنار حالت تهوع می تواند انسداد روده یا بیماری جدی دیگر را ایجاد کند. خونریزی از راست روده، ممکن است نشانه بیماری باشد که به درمان فوری پزشک نیاز دارد.

در صورت مواجهه با یکی از علائم زیر بلافاصله باید کمک پزشکی دریافت کنید: مشاهده خون در استفراغ مشکلات تنفسی مشاهده خون در مدفوع درد شکمی هنگام بارداری کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تشخیص یک بیماری از روی انگشتان
  • درد زیر بغل نشانه چیست؟
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • تغییر رنگ ادرار، بوی ادرار و ظاهر ادرار نشانه چیست؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند